Skip to content

Gratis kennismaken met sport in Nederweert

Glendi
9 september 2016 | 16:00

Advertentie

Koningsspelen Nederweert 2016-3246Turnen, danceballet, handboogschieten, voetbal, G-judo, karate en nog veel meer. Ook voor de jeugd in Nederweert is er dit jaar een breed aanbod aan sport- en beweegactiviteiten samengesteld tijdens de Nationale Sportweek (17 – 25 september).

De Nationale Sportweek is een landelijk evenement dat een week lang in Nederland de breedtesport in de etalage zet. Het laat zien hoe leuk en vooral gezond sporten en bewegen is. Nederweert wil graag dit jaar alles uit de kast halen om er een leuke sportieve week van te maken. Dit is dé kans om gratis kennis te maken met veel verschillende en uitdagende sporten.

Open trainingen
Verschillende sportverenigingen bieden tijdens de Nationale Sportweek open trainingen aan. De jeugd kan daardoor op een vrijblijvende manier kennis maken met diverse sporten die ze tot op dat moment misschien nog nooit beoefend hebben. In een handig boekje is het totale programma te vinden. Begin september ontvangen alle basisschoolkinderen dit boekje ook in de klas.

Gratis kennismaken
Kinderen uit groep 1 t/m 8 die in Nederweert wonen of op een basisschool zitten, kunnen zich gratis aanmelden bij de verschillende beweegaanbieders. Hierbij geldt wel het principe van: vol = vol, dus geef je snel op!
“De Nationale Sportweek is een landelijk initiatief waar we graag bij aanhaken”, aldus combinatiefunctionaris sport Erwin Maas. “In samenwerking met een groot aantal sportverenigingen hebben we een breed programma kunnen samenstellen. Het is mooi om te zien dat zoveel aanbieders willen laten zien wat ze in huis hebben. We hopen daarom ook op veel aanmeldingen van de jeugd in Nederweert”.

Ook voor senioren of mensen met een beperking
“De Nationale Sportweek is er voor iedereen,” vult Jan van Riet, Beleidsadviseur Sociaal Domein, aan. In een eerdere publicatie gingen beweegcoach Myrna van der Weerden en Van Riet al in op de beweegmogelijkheden voor senioren. “Want leeftijd moet geen rol spelen als het gaat om bewegen: het is goed voor iedereen.”

Informatie
De jeugd kan zich aanmelden bij de diverse beweegaanbieders via de contactgegevens in het programmaboekje. Meer informatie over de Nationale Sportweek of andere vragen over sport en bewegen? Neem contact op met Erwin Maas via e-mail: e.maas@vorkmeer.nl of 06 – 55 87 70 16.
Volg daarnaast ook Sport Nederweert op Facebook en Twitter voor het laatste actuele nieuws.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie