Skip to content

Eénrichtingsverkeer Nederweert op de schop

Redactie
6 september 2016 | 21:15

Advertentie

Themaraad Verkeersstructuur NederweertDinsdagavond is tijdens de themaraadsvergadering de verkeersstructuur in Nederweert behandeld. In het najaar moet de gemeenteraad hier een besluit over nemen. Duidelijk is dat de structuur niet klopt en de belangrijkste aanpassing is het omdraaien van de rijrichting in de Brugstraat.

Onderzoeker Albert Erhardt heeft dinsdagavond een toelichting gegeven over de huidige structuur en over de knelpunten die dit met zich meebrengt. Duidelijk wordt dat alle scenario’s geen 10 zullen opleveren, maar het streven om een 7 of 8 te halen, is mogelijk.

De bereikbaarheid krijgt van de consumenten die ondervraagt zijn een 4,9. “Zo’n laag cijfer komen we in  onderzoeken niet vaak tegen” aldus onderzoeker Erhardt. “De gemeente zal hier dus iets aan moeten verbeteren“. Ook de parkeermogelijkheden in het centrum scoren met een 5,8 erg laag. Uit onderzoek blijkt verder dat ondernemers graag twee richtingen in de Kerkstraat wil om zo vooral de bereikbaarheid te verbeteren.

Geadviseerd wordt om de rijrichting van de Brugstraat om te draaien. Daar is de meeste verbetering qua bereikbaarheid te behalen. De Brugstraat tweerichtingsverkeer maken zou wellicht nog beter zijn, maar dat gaat teveel ten koste van de veiligheid. Volgens het onderzoek zou de Kerkstraat vanaf Café de Kleine Winst tot aan Jan Linders kunnen blijven zoals hij nu is waarbij de richting van de aansluitende wegen nog eventueel omgedraaid kan worden. Vanaf Jan Linders tot aan de kerk tweerichtingsverkeer zou ook nog een goede optie zijn. Het verkeer zou dan makkelijker vanuit Nederweert Noord toegankelijk zijn.

Het college zal naar aanleiding van de themaraad een voorstel formuleren en dat aan de raad voorleggen. Relatief eenvoudige zaken kunnen na besluitvorming in de gemeenteraad direct opgepakt worden. Een grotere ingreep zoals bijvoorbeeld het omdraaien van de rijrichting in de Brugstraat zal iets langer op zich laten wachten. De kosten van het omdraaien wordt geschat op 135.000 euro.

Advertentie

18 Reacties

  1. Nou ja eenrichtings verkeer in de brugstraat omdraaien kan echt goedkoper toch?
    De borden om zetten dacht ik alleen.

    • Els,

      Dat is wel erg kortzichtig.
      Zullen we de verkeerslichten maar laten staan en de voorsorteerstroken ook maar laten liggen in de Brugstraat?

      De verkeerslichten van alle kanten moeten opnieuw worden afgesteld zodat je makkelijk kan afdraaien.

      Het moet wel veilig worden ingericht en helaas kost dat geld. Of het daadwerkelijk deze kosten moeten zijn is de vraag maar simpel borden omdraaien dat werkt natuurlijk ook niet.

    • Die 135.000 euro moeten ze dan maar eens onderbouwen. Kostenoverzicht!

  2. Mejaar wat een dure uren 135000,-, voor verplaatsen paar borden.
    Wie is daar weer goed mee?
    Jammer Budschoppers jullie hangen weer aan de laatste mem!!
    Dit is weer een staaltje jullie (Budschoppers) tellen niet mee.
    Straks nog een dure groene verblijfszone en jullie zijn helemaal de weg kwijt.
    Leefbaarheid veel woorden weinig daden.

    • Oog- en oorkleppen op, en vooral eigen zin doordrijven , zo gaat het in de huidige politiek van Nederweert,
      Vooral niet luisteren naar de inwoners, meer dan 3 jaar nodig hebben om het te snappen en het volgende is om zich in dit verhaal er weer uit te lullen dat niemand er iets van snapt. Dat heet politiek.

  3. Te gek voor woorden.. En de nederweertenaar betaalt wel weer..
    Gewoon terug na de situatie van 10 jaar terug..

  4. Weer een hoop geklaag en gemekker hier, de klagers moeten eerst eens naar zichzelf kijken als je te beroerd bent om 200m. om te rijden en je gaat in de buurgemeenten daarom je boodschappen doen dan ben je inderdaad heel slim bezig liters dure benzine verstoken alleen omdat je niet 200m. om wil rijden!
    En wat parkeerplaatsen betreft, bij het raadhuis liggen meer dan genoeg parkeerplaatsen maar als je geen 50m. extra wil lopen tja!
    en wat de ondernemers betreft, laatst moest ik nieuwe scheermesjes hebben ik kon ze via een internetwinkel 40% goedkoper krijgen als hier in de reguliere winkel.
    Vandaag bestelt morgen in de brievenbus dus!

    • Je spreekt je zelf wel tegen in je betoog. U wilt zelf ook geen meter lopen en laten het bezorgen

  5. En daarom kost dat 135000 Euro, stoplichten in de Brugstraat moeten verwijderd worden op de N266 moeten voorsorteervakken aangelegd worden verkeersborden moeten verplaatst worden!
    En dat is allemaal de schuld van die types hierboven, die overal commentaar ophebben en liggen te klagen en te zeuren!

    • Ja wij zijn zeurders en klagers, maar wel met verstand.
      Helaas kan dat niet iedereen zeggen.

  6. Goh Nederweertenaar.. Gelukkig weet u precies hoe het zit! Dank voor deze heldere uitleg! Dank, mede namens de andere types en ondernemers!

  7. Nederweertenaar ooit nagedacht over de kosten van een winkel.
    Denk het niet!
    Daar wordt belasting betaald in vele vormen, stroom, gas, licht en water huur/hypotheek en bovenal wordt u er nog geholpen door de oerhollandse meid (sorry dame ) die u ook nog eens in het nederlands aanspreekt.
    Tja ze zijn vele malen duurder maar dan versta je ze ook!

    Eerst denken dan doen!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie