Skip to content

Gladde slang in de Peel

Redactie
2 september 2016 | 17:00

Advertentie

In de Peel kun je eigenlijk maar één soort slang aantreffen: De gladde slang (Coronella austriaca), een onschuldige, niet giftige soort. Natuurfilmer Hans Melters heeft deze in de Peel op video vastgelegd.

Gladde slang

De gladde slang jaagt vooral op andere reptielen, met name de levendbarende hagedis (Zootoca vivipara), die vooral van heide en veengebied houdt en op open terrein en niet te dicht bos in de Peel nog vrij veel voorkomt, en ook wel in het aangrenzende boerenland. De slang wordt zo’n 50 a 80 cm groot. Zoals de meeste reptielen houden ze van zonnige plekjes, en zoeken ze een combinatie van natte en droge biotopen. De Peel is nog steeds een heel geschikt gebied voor ze, in het bijzonder de boerenkuilengebieden. Ze leven hier nog in voor Nederland behoorlijke aantallen.

Advertentie

3 Reacties

  1. Wat een prachtige film weer! Hoe doe je dat, weet je dan waar er zitten en ga je daar zitten wachten met je opstelling?
    Ik zie er wel eens weg schieten en ook van die hagedisjes, maar krijg ze echt niet gefilmd.

    • Dank je wel Marga !

      Ja het is handig de beste locaties te kennen, primair op pad bij een temperatuur van 18 tot max. 20 graden, veel geluk hebben maar vooral veel geduld.
      Deze compilatie is het resultaat van 2 jaar.

  2. Geweldig mooie opnames Hans !!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie