Skip to content

50 jaar atletiek en wandelsportvereniging Weert

Redactie
2 september 2016 | 15:00

Advertentie

AV WeertIn september viert Atletiek en Wandelsportvereniging Weert haar 50-jarig bestaan en dat wordt uitgebreid gevierd. Op zaterdag 10 september zijn er vanaf 14.00 uur tal van activiteiten voor alle leden van de vereniging. Zo is er een vijfkamp voor de jeugd, diverse wandeltochten en clinics voor de wandelaars en een 2-uurs estafetteloop voor de atleten. Na deze sportieve inspanning is het tijd voor een culinair hoogstandje: een lopend High Tea buffet met een officieel tintje! De dag wordt afgesloten met een BBQ en feestavond.

Naam
Tot begin 2016 was de vereniging bekend onder de naam Atletiek Vereniging Weert, kortweg AV Weert. Zoals deze naam al aangeeft is de vereniging opgericht als atletiekvereniging. Doel was het beoefenen van de atletieksport in al haar facetten, zowel op wedstrijdniveau als recreatief. In de afgelopen jaren groeide het aantal leden dat onder de vleugels van AV Weert de wandelsport ging beoefenen explosief. Sportief wandelen, nordic walking maar ook gewoon wandelen behoren nu tot de mogelijkheden. Logisch gevolg was dan ook dat werd nagedacht over een naam die beter aansluit bij het brede sportaanbod van de vereniging en daarbij is de keuze gevallen op Atletiek en Wandelsportverenging Weert.

Locatie
In 2011 is de vereniging verhuisd van Leuken naar de prachtige locatie aan de Parklaan, naast Het College en de hockeyvereniging. Als een van de weinige verenigingen in Limburg beschikt de club over 8 rondlanen. Het aantal leden schommelt rond de 800, waarmee het niet alleen één van de grootste sportverenigingen van Weert is, maar ook bij de grotere atletiekverenigingen van Limburg hoort.

Activiteiten
De vereniging organiseert al jaren een aantal in de regio en ver daarbuiten bekende wedstrijden, zoals de Singelloop, IJzeren Man Cross, Oliebollenloop, Trailrun en de Zuid Nederlandse kampioenschappen atletiek. Daarnaast zijn er de bekende wandeltochten zoals de lentewandeling, winterwandeling en herfstwandeling. Met voetbalclub Wilhelmina wordt jaarlijks de Smouzetocht georganiseerd. Ook is de vereniging intensief betrokken bij de jaarlijkse Fakkelestafette.

Oproep aan (oud)leden
Oud-leden van AV Weert worden van harte uitgenodigd dit jubileum met ons te vieren en herinneringen op te halen. Op www.avweert.nl vind je meer informatie en de mogelijkheid je aan te melden voor de BBQ.

Meer informatie
Meer weten over AV Weert of het jubileum? Kijk dan op onze website www.avweert.nl of stuur een mail naar jubileum@avweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie