Skip to content

Landdag Altweerterheide

Redactie
1 september 2016 | 13:18

Advertentie

Landdag 01Voor een dagje terug in de tijd van weleer. Elk jaar, op de eerste zondag in september, wordt het gezellige evenement “de Landdag Altweerterheide” in het kerkdorp Altweerterheide gerealiseerd. De Landdag Altweerterheide is inmiddels in Limburg uitgegroeid tot een cultureel evenement, dat elk jaar weer duizenden bezoekers trekt. Dit jaar op zondag 4 september voor de 19e keer.

De Landdag Altweerterheide waar vele mensen elk jaar weer naar uitkijken, is zoals altijd op het terrein bij de Heltenbosdijk 10 te Altweerterheide. Om 11:00 uur gaat het terrein open. De officiële opening zal om 13:30 op ludieke wijze plaatsvinden. Traditioneel al ook weer de burgemeester van Weert bij de officiële opening aanwezig zijn en deze keer samen met de opening van het kerke Brökske en het wandelgebied Altweerterheide.

De show van zo’n 250 oude tractoren en enkele tientallen oldtimers van Nederland, België en Duitsland vormen inmiddels een traditionele bekende factor in het programma van de Landdag Altweerterheide. Op het terrein kan de bezoeker ook allerlei oude ambachten zien, zoals het spinnen van wol, het op ambachtelijke wijze maken van jam, een smid, het maken van bezems, een mandenvlechter en nog diverse andere handwerkzaamheden.

Op het hoofdterrein zijn ’s middags tevens allerlei demonstraties te bewonderen, zoals het trialteam Rideel met unieke stunts op hun motors, een show met Haflingers door het team Gold Fever, het defilé van tractoren en nog veel meer… De Scouting St. Maarten zorgt voor een sensationele activiteiten voor de jeugd.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie