Skip to content

PSW cliënten helpen mee bij onderhoud openbare ruimte

Redactie
31 augustus 2016 | 14:04

Advertentie

PSW clienten helpen mee in Gemeente Nederweert-6Cliënten van PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) gaan tweewekelijks aan het werk in de openbare ruimte in gemeente Nederweert. Zij gaan onder meer zwerfafval opruimen rondom ondergrondse containers en bij speelveldjes. Dit zijn aanvullende werkzaamheden die normaal gesproken niet worden uitgevoerd.

Woensdag morgen ontvingen wethouder Coumans en wethouder Mackus de cliënten van PSW in het gemeentehuis. Na een korte kennismaking onder het genot van een bakje koffie gingen de cliënten de wijk in om de handen uit de mouwen te steken én om een paar mooie foto’s te maken.

PSW clienten helpen mee in Gemeente Nederweert-12

Vervolg op pilot
In de maanden april en mei van dit jaar is er een proef gedaan. Cliënten van PSW hebben toen vier weken zwerfafval opgeruimd rondom ondergrondse containers. Zowel de cliënten zelf, de organisatie PSW en de gemeente kijken positief terug op deze proef. Daarom is besloten de samenwerking voort te zetten. PSW Werkt en Nederweert hebben een overeenkomst gesloten voor minimaal een jaar.

Betrokkenheid
De gemeente Nederweert wil toegroeien naar een samenleving waarin iedereen mee kan doen en een bijdrage levert aan de lokale participatiesamenleving. “Met deze samenwerking raken de cliënten van PSW meer betrokken bij hun eigen gemeenschap. We bieden ze structuur en een kans om werkervaring op te doen,” aldus wethouder Coumans.

Tweewekelijks
Tweewekelijks zijn de cliënten van PSW op de woensdag in Nederweert aan het werk onder begeleiding van Ely Feijen. Gestart wordt met het opruimen van zwerfafval en het onderhoud aan speelveldjes. Op termijn wordt het takenpakket uitgebreid met aanvullende werkzaamheden in de openbare ruimte of de natuur in de gemeente Nederweert. Dit in goed overleg met Bram Rulkens die namens de gemeente Nederweert gaat over het openbare groen in Nederweert.

Advertentie

2 Reacties

  1. En dit zelfde moesten ze in Weert ook eens gaan doen, en dan met name die asielzoekers.
    Dat ze maar eens de handen uit de mouwen steken en wat terug doen voor al wat hen in de schoot geworpen word.

  2. Wat zal Nederweert schoon worden. Het zijn echte harde werkers die van PSW, heel goed idee!!!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie