Skip to content

Stichting investeren samen in de toekomst

Redactie
29 augustus 2016 | 11:14

Advertentie

Kinderen Klimop naar Vlindertuin Bosserhof 3904Alle kinderen tellen mee en moeten mee kunnen doen met schoolactiviteiten. Ook hun hobby of sport moeten kinderen kunnen beoefenen,” aldus wethouder Geraats. Daarom investeert de gemeente Nederweert onder meer in Stichting Leergeld, het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds.

Stichting investeren samen in de toekomst

Één op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. De ouders van deze kinderen kunnen niet of maar net de eindjes aan elkaar knopen. In Nederweert zijn zo’n 300 kinderen die deel uitmaken van gezinnen met ‘kans op armoede’. Aan activiteiten in en rondom school en bij (sport- cultuur)verenigingen kunnen zij soms niet of nauwelijks meedoen.

Wat doen de drie organisaties?
Stichting Leergeld wil voorkomen dat kinderen uit minima gezinnen zich afzonderen en in een sociaal isolement raken. De stichting betaalt voor deze kinderen bepaalde binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds bieden kinderen, uit financieel minder draagkrachtige gezinnen, de kans om aan sport of kunstzinnige vorming te doen. Gezamenlijk bieden de drie organisaties dus mogelijkheden op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn.

Waardevol voor de ontwikkeling
Voor de ontwikkeling van kinderen zijn deze mogelijkheden van groot belang. Het levert een bijdrage aan een positief gevoel van eigenwaarde, het verbreedt de kijk op de wereld en draagt bij aan de gezondheid van kinderen. Ze leren (sociale)vaardigheden en omgangsvormen waar ze hun verdere leven baat bij hebben. Investeren in sport en cultuur verkleint de kans dat kinderen buiten de boot vallen en negatief gedrag ontwikkelen.

Waar kun je terecht?
Voor een aanvraag kunnen ouders/verzorgers terecht bij Stichting Leergeld. De drie organisaties werken nauw samen. Stichting Leergeld treedt ook voor het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds op. Daarnaast kunnen de school of vertegenwoordigers van vrijwilligers- zorg- welzijnsorganisaties, bijvoorbeeld het Centrum Jeugd en Gezin, voor ouders en verzorgers een aanvraag indienen bij één van deze drie organisaties.

Toename aantal hulpvragen
De afgelopen jaren nam het aantal aanvragen toe als gevolg van de economische crisis, maar ook door een toenemende bekendheid van de drie organisaties. Dit mede dankzij diverse publicaties in de lokale media en omdat scholen en verenigingen hun leerlingen en leden actiever informeren.

Niet mogelijk zonder donaties!
Alle drie de organisaties zijn afhankelijk van donaties. De Provincie Limburg en verschillende Limburgse gemeenten dragen hieraan financieel bij. Veel kinderen worden hierdoor geholpen. Maar dat alleen is niet voldoende. Om alle kinderen te helpen, die aan de voorwaarde voldoen, is meer geld nodig. En dat is alleen mogelijk als ook bedrijven en particulieren giften blijven doen.

Anonieme gift
Dit jaar ontving het Jeugdsportfonds voor het derde opvolgende jaar een bijdrage van een anonieme gever uit Nederweert. Mede hierdoor heeft het Jeugdsportfonds geen kinderen in Nederweert hoeven teleur te stellen of op een wachtlijst hoeven te plaatsen. Op 28 juni jl. nam wethouder Hans Houtman afscheid van de raad. Hij zag af van een afscheidsreceptie. Het bedrag dat daarmee gemoeid was heeft hij geschonken aan Stichting Leergeld Weert e.o. Giften zijn van substantieel belang om ook in de toekomst deze kinderen te kunnen (blijven) ondersteunen!

Meer informatie?
Voor meer informatie (over aanvragen en/of donaties) kun je terecht op www.leergeldweert.webklik.nl. je kunt via deze website verder doorklikken naar de website van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Limburg.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie