Skip to content

Activiteitenoverzicht BC De Pelen – september 2016

Glendi
29 augustus 2016 | 9:00

Advertentie

De Groote Peel OspelStaatsbosbeheer organiseert elke maand leuke activiteiten bij Buitencentrum de Pelen in Ospeldijk. Hieronder vind je een overzicht van wat er in september 2016 allemaal te doen is.

sPEELse expeditie – zondag 4 september 
We gaan niet teveel verklappen, maar wie mee doet met een sPEELse expeditie ervaart letterlijk en figuurlijk dat de peel een veenmoeras is! Deze ‘prikkelende’ excursie is geschikt voor alle leeftijden, maar vooral leuk voor (jong) volwassenen. Er zijn twee tochten op een dag; om 11.00 en om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur en de route is 2 kilometer lang. Tip: neem een handdoek mee. Deelname kost € 5 per volwassene en € 3,50 per kind. Reserveren is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Met (oud)boswachter Piet op pad – zondag 4 september
Ter ere van het 50-jarig bestaan van Buitencentrum is er in juni een uniek Peelboek met informatie en prachtige foto’s van het Nationaal Park De Groote Peel. Bij dit boek hoort een wandelfolder met drie mooie wandelingen. Deze wandelingen kun je zelf ook beleven. De excursie start om 9.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 8,50 per persoon inclusief een peelneutje, € 2,50 korting op het Peelboek + een gratis wandelflyer. Max. 15 deelnemers en reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl

Peelpodium met de Limburgse Jônges – zondag 4 september
Deze amateur zanggroep uit het Weerter Land zingt meerstemmig, goed in het gehoor liggende liederen over vrolijke en serieuze onderwerpen uit het Limburgse heden en verleden. Het zijn bekende melodieën op zelf gemaakte dialectische teksten. De Limburgse Jônges staan al 20 jaar onder de bezielende leiding van Wil Bolenius op zijn “trekzak” en hij wordt daarbij al geruime tijd ondersteund door Leo Rietjens op de gitaar. Ze spelen die middag om 13.30, 14.15 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Rondje om ’t Elfde – zondag 11 september
Wandel over knuppelbruggen en Peelbanen naar het hart van het Nationaal Park naar de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze 8 km lange wandeling krijg je een antwoord op deze en andere vragen over de Peel en zijn verleden en geniet je van de stilte en de weidsheid van dit prachtige hoogveengebied. Een aanrader voor wandel- en natuurliefhebbers. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 5 per persoon en reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl Tip: Denk aan eigen lunchpakket en voldoende drinken.

Peelpodium met Moose Next – zondag 11 september
De Brabantse coverband Moose Next speelt nummers uit de jaren 60 en 70, afgewisseld met meer recente muziek. Ze kiezen nummers die ze zelf leuk vinden. Niet altijd de meest voor de hand liggende covers, maar wel herkenbaar met nummers van The Beatles, Eurythmics, Heather Nova, Joss Stone, ZZ Top, Joe Cocker en The Mamas & The Papas. Een herkenbaar en toch verrassend repertoire dat aanstekelijk is voor het publiek. Moose Next speelt twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Vollemaanwandeling – vrijdag 16 september
Tijdens de wandeling kun je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie is ongeveer 2,5 kilometer en start om 20.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum. De activiteit duurt tot 22.00 uur. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5 per kind. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl

Peelpodium met 2 of Diamonds – zondag 18 september
Het duo 2 of Diamonds brengt een gevarieerd repertoire bestaande uit een mix van rock&roll, country, Americana en pop; klein en in een eigen akoestisch jasje. Een grote verscheidenheid aan nummers van onder andere Elvis Presley, Buddy Holly, Norah Jones, Johnny Cash tot Room Eleven, Anouk, en Lisa. Een rijkelijke mix dus en vast een aantal ‘oh ja’ momentjes. Ze spelen twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Segwaytour met struintocht i.s.m. Greenwaytours – zondag 18 september
Wie meedoet met deze activiteit beleeft op een verrassende manier de unieke natuur van De Groote Peel! Deze tocht is een perfecte combinatie van ontspannen natuurbeleving en een actieve uitdaging in het prachtige decor. Een hele middag buiten genieten met als bonus een lekker kopje koffie met Limburgse vlaai op één van de mooiste plekjes van dit uitgestrekte hoogveengebied! De tocht start om 13.30 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 55 inclusief koffie/vlaai. Maximaal 10 deelnemers. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl

Excursieworkshop fotografie voor senioren- woensdag 21 september
Een wandeling door de Groote Peel is altijd een geweldige ervaring. Het levert prachtige beelden op: water, spiegelingen, wind en wolken, en begroeiing met een veelheid aan vormen, structuren en kleuren. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen geeft de Peelgids van Staatsbosbeheer je tips en trucs voor het maken van mooie foto’s. Deze excursie is speciaal bestemd voor mensen van 50 jaar en ouder. De route is 2 kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. Starten om 13.30 en de workshop eindigt rond 16.00 uur. Deelname kost € 5 per persoon. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel Ontdektocht Herfst – zondag 25 september
Tijdens deze speelse gezinstocht ontdek je wat de natuur allemaal te bieden heeft. Wind en regen houden ons niet tegen; in de herfst is zoveel moois te zien dat het zonde is om binnen te blijven. Ga mee op zoek naar paddenstoelen, spinnen, gekleurde bladeren en alle andere herfstschatten. Er zijn twee excursies op een dag; om 11.00 en 14.00 uur. Starten bij de balie van het Buitencentrum. Deelname kost € 5 per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Optreden The Nag’s Head – zondag 25 september
Dit amateurgezelschap van enthousiaste muzikanten uit Nederweert en Weert hebben een passie voor Ierse muziek. De naam The Nag’s Head is geïnspireerd op iets wat in Ierland erg veel met muziek te maken heeft, namelijk de Ierse pub. Daar komen de Ieren bij elkaar om samen te drinken, gezellige uurtjes door te brengen en om samen de vele volksliederen te zingen. The Nag’s Head speelt twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Verrassende Veentocht – zondag 25 september
Staatsbosbeheer organiseert elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht. De route is 8 tot 10 kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 3 uur. Welke route de Peelgids loopt, dat is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus ook elke keer verrassend wat je tegenkomt. Na afloop lekker samen nagenieten van koffie met een stuk overheerlijke Limburgse vlaai. De tocht start om 13.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 10 inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl

Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Voor meer informatie kijk op: www.staatsbosbeheer.nl of bel: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie