Skip to content

Vervanging knuppelbrug Natuurgebied de Groote Peel

Redactie
27 augustus 2016 | 21:17

Advertentie

Brug PeelIn de jaren 60 heeft Staatsbosbeheer drie knuppelbruggen aangelegd in Natuurgebied de Groote Peel. De houten wandelbruggen zorgen er al tientallen jaren voor dat het moeras voor wandelaars toegankelijk is zonder natte voeten te krijgen. Gebouwd naar ‘oud Romeins’ model zijn ze een icoon in het landschap. Na 50 jaar weer en wind en intensief gebruik zijn de bruggen nu in zo’n slechte staat dat oplappen –zoals eerder is gebeurd- niet meer mogelijk is.

knuppelbrug

De drie bruggen zijn 75, 175 en 230 meter lang. De langste wordt komende week, dankzij een bijdrage vanuit het Nationaal Park De Groote Peel, al voor de helft vervangen. Staatsbosbeheer zoekt via het Buitenfonds (buitenfonds.nl/adopteereendeelknuppelbrug) financiële steun voor het resterende deel en de twee andere bruggen. Leerlingen van Basisschool De Schrank hebben al voor een mooie start gezorgd door met een sponsorloop 2.000 euro in te zamelen.

Donateurs (particulier of bedrijf of organisatie) van minimaal 500 euro krijgen een gratis excursie voor 20 personen met de boswachter van Staatsbosbeheer. Bij een bedrag van 2.000 euro wordt de naam van de gulle gever in de knuppelbrug gegraveerd. Degene die de complete vervangingskosten (20.000 euro) wil sponsoren, wacht eeuwige roem: de nieuwe knuppelbrug zal zijn of haar naam gaan dragen door middel van een officiële naamplaat van Staatsbosbeheer.

De werkzaamheden starten maandag 29 augustus en worden uitgevoerd door firma Roodbeen uit Well. Tijdens de vervanging, die naar verwachting acht werkdagen duurt, kunnen wandelaars geen gebruik maken van de knuppelbrug. Met pijlen is een omleidingsroute aangegeven

Advertentie

4 Reacties

  1. Ze hebben laatst als een malloot bomen gekapt en verkocht….. Dus er was hout voor de brug en nu is d’r geld voor de brug

    • Als je over 5 jaar weer aan de gang wilt met je knuppelbrug, dan had je vooral dat hout moeten gebruiken.

    • Nico de professor de bruggen daar zijn van gewoon hout geen hardhout!!

  2. Het geld wat verdiend wordt met de houtverkoop is hard nodig voor regulier onderhoud van de natuur. Wandelaars willen ook dat paden gemaaid worden en dat het gebied er mooi en gezond uitziet. Bovendien is geld ‘gelabeld’ en voor knuppelbruggen, infoborden, bankjes e.d. (recreatie) is een ander ‘potje’ en daarop is flink gekort. Willen we de knuppelbruggen in stand houden dan zou het hartstikke mooi zijn als de mensen die van de natuur willen (blijven) genieten een steentje bijdragen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie