Skip to content

Derde editie Graaf van Hornepad wandeldag

Glendi
11 augustus 2016 | 16:00

Advertentie

Graaf van Hornepad WeertEerlijk gezegd is het gekkenwerk, het Graaf van Hornepad (GvH) in een keer lopen. Twee jaar geleden deed Riet Emans het, tijdens de eerste GvH wandeldag. Vorig jaar leverden drie wandelaars deze prestatie. Op zaterdag 20 augustus kan iedereen wederom een deel of de hele route lopen. Een klein aantal wandelaars heeft aangegeven zich opnieuw aan de monstertocht te wagen.

  langste aaneengesloten (en mooiste!)
wandelroute rondom Weert

Let op, deelnemers hoeven niet de hele route te lopen. Ook als je iets minder getraind bent, kun je een stuk ‘mee stiefelen’ op het mooiste pad van het Weerterland. Je kunt kiezen uit (circa) 28 km, 63 of 93 km. De start is op zaterdag 20 augustus om 5.00 uur vanaf het stationsplein in Weert.

Tijdschema en afstanden
Het globale tijdschema ziet er als volgt uit: start Station Weert: 5.00 uur.
Verzorging / start op kerkplein Stramproy (29,2 km): 9.00 uur.
Verzorging / start bij café zaal Dennenoord (IJzeren Man) (63,2 km): 15.00 uur.
Aankomst Antje van de Statie Weert: (93,1 km): 20.00 uur.

Aanmelden voor verzorging
Om de verzorging en pendeldienst te kunnen organiseren, is het nodig dat deelnemers/sters zich aanmelden. Dat kan bij padcoördinator: Theo Beelen, via theobeelen@kpnmail.nl. Daar kun je ook terecht voor informatie over het Graaf van Hornepad. Deelname aan de wandeldag is gratis. Wandelaars dienen voor eigen eten en drinken te zorgen. Voor koffie, thee en water op de rustplaatsen zorgt de organisatie. Het aantal deelnemersplaatsen is beperkt.

Nieuwe wandelgids
De derde editie van de GvH wandeldag is voor geoefende wandelaars. Maar iedereen kan het Graaf van Hornepad het hele jaar door verkennen. De route kan namelijk ook in kortere etappes worden afgelegd. In april van dit jaar is een wandelgids uitgebracht, de vijfde druk alweer, die het Graaf van Hornepad in zestien etappes beschrijft. Het boekje is o.a. te koop bij Bruna in Weert en het Tourist Information Center in de Stationsstraat in Weert. Het pad is te herkennen aan geel-blauwe markeringstekens.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie