Skip to content

Zomervakantie vol activiteiten bij De Pelen

Glendi
27 juli 2016 | 8:00

Advertentie

Zomervakantie De Pelen - foto Marijke Vaes-SchroënBuitencentrum De Pelen biedt in de zomervakantie veel activiteiten, speciaal voor gezinnen met kinderen. Er zijn activiteiten met, maar ook zonder gids. Zo kan je bijvoorbeeld elke woensdag meedoen met een Zin in Zomertocht; een speelse gezinstocht met leuke opdrachten in de natuur.

Voor gezinnen met kinderen is er elke woensdag een begeleide excursie; de Zin in Zomertocht. Het leuke aan deze actieve excursie is dat (groot)ouders en kinderen samen aan de slag gaan. Want samen genieten is veel leuker! Samen waterdieren scheppen en determineren, een boommobile maken van materialen die gezocht worden op het scharrelpad en een bijzonder moment van stilte genieten om naar de vogels luisteren. Maar vooral, samen een zalige zomerse middag in De Groote Peel beleven!

In augustus zijn er elke woensdag twee tochten; om 11.00 en 14.00 uur die starten bij de balie van Buitencentrum De Pelen, aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Deelname kost € 5 voor volwassenen en € 3,50 per kind. Aanmelden is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Ontdek- en speurtochten zonder gids
Behalve de activiteiten met gids zijn er ook Ontdek- en speurtochten zonder begeleiding mogelijk. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf zes jaar de Boswachteracademie en de Billy Bell Doekoffer. Bij de balie van het Buitencentrum huur je een tas vol materialen en opdrachten en daarmee ga je samen op pad. Keuze genoeg dus!

De Ontdek- en speur- verhuurtochten in De Groote Peel hoef je niet te reserveren en kan je dus elke dag doen. Deelname kost € 5 per kind, inclusief een versnapering en een pakje drinken. Kijk voor meer informatie op: www.staatsbosbeheer.nl

Foto: © Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie