Skip to content

Manifestatie Randweg goed bezocht

Redactie
7 juli 2016 | 13:09

Advertentie

Randweg Manifestatie-1Woensdagavond stond café-zaal Centraal helemaal in het teken van de Randweg Manifestatie. Een goed gevulde zaal met de bekende witte t-shirt met het rode kruis, cartoons aan de muren, bordjes “Randweg Nee” en de nodige actiefolders gaven te kennen dat er vanavond maar één geluid te horen was, namelijk Randweg NEE. De avond werd georganiseerd en gesteund door De Alliantie Stakeholders, Actiegroep Randweg NEE, Werkgroep Verontruste Burgers Nederweert, JAN Nederweert, SP en PvdA Nederweert. Een avond belegd door en voor tegenstanders en dus een avond voor eigen parochie.

Randweg Manifestatie-3Henk Cuijpers, fractievoorzitter van het JAN, trapte af. “Nut en noodzaak van de randweg moeten worden aangetoond en het moet financieel haalbaar zijn. Dit is beide niet het geval“. Leo Urselmann hield namens de Alliantie van Stakeholders een bevlogen betoog over waarom de randweg er niet moet komen. “Alle seinen staan op rood en toch dendert de trein in volle vaart door“. Jan van Susante en Pascalle van Rooij spraken in een “dialoog” met elkaar over de negatieve gevolgen van de randweg.

Jan van Nierop, fractievoorzitter van de PvdA-Nederweert, vertelde dat hij 20 jaar geleden in Nederweert kwam wonen, vlakbij de N266 zoals die er nu ligt. De makelaar zei toen al dat er een randweg zou komen. Inmiddels ziet de wereld er heel anders. “De PvdA is voor een randweg mits er aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan en als je nu kijkt wordt aan die voorwaarden niet voldaan. Het gaat veel meer kosten, de problemen bij de toegangswegen worden niet opgelost en de verkeersveiligheid gaat er niet op vooruit.”  De PvdA gaat dus, net als het JAN, tegen de aanleg van de randweg stemmen. Vanuit de Provinciale Staten was Bram Schaminée aanwezig namens de SP. “Het is een provinciale weg dus uiteindelijk of juist daarom heeft de provincie hier iets over te vertellen“. Volgens hem rammelt het plan aan alle kanten, zowel planologisch als financieel.

Dinsdag 12 juli staat de randweg op de agenda van de raadsvergadering van Nederweert. Dan wordt een besluit genomen over een positief dan wel negatief advies naar de provincie toe. Een historische raadsvergadering zoals de gemeente het zelf noemt. De afgelopen decennia zijn er al meer van dit soort belangrijke raadsvergaderingen met veel publiek geweest. Denk hierbij aan de vergadering over het Agrarisch VestigingsGebied (AVN) en de biomassacentrale, pand Siem en het zwembad. De komende vergadering kan waarschijnlijk aan dat rijtje worden toegevoegd. De te behandelen onderwerpen zoals de randweg en de Kanaalzone maar vergeet ook niet het Centrumplan, houden de inwoners bezig en er wordt veel over gesproken aan keukentafels, op internetfora en op straat.

Het manifest maakt duidelijk dat er veel onvrede is bij de tegenstanders. Er zijn volgens hen heel veel, eigenlijk tè veel onduidelijkheden. Het manifest maakt duidelijk dat van de, naar schatting 150 aanwezigen, een groot deel fel tegen de komst van de randweg is. Het maakt ook duidelijk dat er 1.000 handtekeningen zijn opgehaald van mensen die tegen de randweg zijn. Maar het manifest maakt vooral duidelijk dat er te weinig bevredigende antwoorden vanuit de gemeente zijn gekomen. Misschien was de avond juist bedoeld om hun zorgen nogmaals kracht bij te zetten. Een oproep voor meer duidelijkheid, antwoorden en onderbouwing van de (toekomst)visie die ten grondslag ligt aan de randweg.

 

Advertentie

11 Reacties

  1. Ik zal de eerste reactie maar insturen, ik weet nog dat een aantal jaren terug voordat het huidige trace bekend was dat een aantal actiegroepen die nu tegen de nieuwe randweg tekeergaan doormiddels van advertenties en ingezonden brieven in het Weekblad hartstochtelijk bepleiten voor de verdiepte variant op waar de N266 nu ligt dus nogal grote bergen boter op hun hoofd.
    En was de SP betreft, waar zijn die niet op tegen!
    Maar of die nieuwe randweg moet komen dat weet ik niet, dat zal de toekomst moeten uitwijzen en daar zal het al dan niet komen van het AlibabaDC een grote rol in gaan spelen!

    • Ton, Ton…meent nog altijd de “grote wijze uit het oosten” te zijn. Overal een ‘simpele/(opper-)vlakkige mening over klaarhebben…. Ga zelf de politiek in!

    • Heeft u aandelen bij AlibabaDC ? Bij elke reactie heeft u het over AlibabaDC ? A2 ligt naast de industrieterreinen..dus…waar is er een probleem. Randweg en alle toegangswegen afsluiten is niet de oplossing. Nederweert daar kun je mooi om heen.

  2. 150 aanwezigen, op 16000 Inwoners……….1000 handtekeningen…..

    Schept meteen een goed beeld hoe de verhoudingen liggen.
    Als er werkelijk een significante hoeveelheid nederweertenaren tegen de randweg zou zijn, had het niet in zaal centraal gepast……

    • Niet mee eens. De meeste interesseert het niet (te ver van mijn bed show).
      Misschien ook eens een voorstanders-bijeenkomst organiseren? Weten we echt hoe de verhoudingen liggen.

      • Nog beter: een referendum. Maar dan wel de kiezers voorzien van de uitslagen van alle onderzoeken en reële financiële cijfers.
        Het wordt tijd dat de gemeente open kaart speelt!

    • Beste Roy,

      Jij kan ook zo bij de gemeente gaan werken, goochelen met cijfers zoals het jou het beste uitkomt.
      Waar waren de voorstanders dan ? deze hebben wij niet gezien. en hadden hier ook aanwezig mogen zijn.Dus 150 aanwezigen , pak even ruim 25 voorstanders , 125 tegenstanders = 83% van de Nederweertenaren is tegen de randweg.
      De gemeente werkt ook zo in hun duur betaalde rapporten, want er zou namelijk een enquete gehouden zijn onder de bevolking waar 215 mensen aan mee hebben gedaan. Volgens rapport gemeente dus 58% voor de randweg.
      Een enquete onder 215 mensen op 16.000 inwoners, hoe betrouwbaar is deze ? Dit had nog niet eens in het rapport vermeld mogen worden, helemaal onbetrouwbaar en zonde van het belastinggeld om dit in een rapport te vermelden. Weer een bewijs dat er maar gedraaid en geworsteld wordt om deze weg er door te drukken. Ik denk dat niet veel mensen wisten dat deze enquete gehouden is .
      Trouwens op deze avond werd nog eens goed duidelijk hoe er gerommeld en gesjoemeld wordt om deze weg er door te drukken. Er is bij het besluiten van de keuze van een randweg gezegd dat deze er alleen komt als er voldoende draagvlak is van de inwoners en de weg binnen het budget blijft, beide is niet het geval. De taak van het college nu om de stekker eruit te trekken nu het nog niet te laat is.

      • Nou John,
        In draaien en worstelen ben jij, jouw reactie lezend, ook niet slecht.
        Om hier met cijfers en gegevens te strooien heeft m.i. geen zin.
        Ik ben voor de randweg en hou niet van goochelen met cijfers.

      • John, als er voorstanders naar die vergadering waren gegaan was hun het spreken toch onmogelijk gemaakt door gejoel en gefluit van de tegenstanders van de randweg.
        Want als als je ziet hoe hard de persoonlijke aanvallen zijn van de tegenstanders op de voorstanders dat is niet meer normaal!
        En de tegenstanders komen toch niet verder dan persoonlijke aanvallen, verdachtmakingen en complottheorieën.
        En daarom hebben we gelukkig een neutraal beslissingsorgaan genaamd B&W die daarover hier in de gemeente het laatste woord heeft!
        Zie Burgervader, lid van een de tegenstanders nml. PvdA.
        Maar niet gehinderd daardoor boven de partijen staand!

        • Is dit daadwerkelijk zo….B&W een neutraal beslissingsorgaan? Niet een eventuele prestigezaak. Net als destijds met de sporthal. Voor dat geld hadden ze twee sporthallen kunnen bouwen. Eén in centrum Nederweert en één in Budschop. Budschop moet meer bij nederweert betrokken worden , maar ze sluiten wel de brugstraat af! Spreekt elkaar wel erg tegen!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie