Skip to content

Ze hebben toch geen geldboom in de tuin staan?

Redactie
3 juli 2016 | 14:27

Advertentie

Geldboom gemeentehuis Nederweert-1ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, heeft een geldboom geplant in de tuin bij het gemeentehuis van Nederweert. Ze willen hiermee aandacht vragen naar de plannen voor de nieuwe randweg die de gemeente wil gaan aanleggen. Waarschijnlijk zullen de kosten namelijk hoger uitpakken als verwacht en zullen de voordelen niet opwegen tegen de nadelen.

De randweg mag maximaal 20 miljoen euro gaan kosten. Of de weg voor dat geld kan worden aangelegd is volgens de SP maar zeer de vraag. De precieze uitwerking moet nog beginnen en juist in dat traject kunnen de kosten flink toenemen. Denk bijvoorbeeld aan toezeggingen om het draagvlak te vergroten, zoals verdiepte ligging, fietstunnels, extra geluidswallen en natuurlijk de risico’s zoals planschade. Wat de SP betreft wordt voorkomen dat de kosten de pan uit rijzen en er vervolgens zaken worden wegbezuinigd die dan te duur zijn, maar eigenlijk wel noodzakelijk waren om het draagvlak te behouden.

ROOD SP tegen randweg Nederweert

Mathijs Fiddelaers namens ROOD “Het gemeente bestuur wil koste wat kost de nieuwe randweg er door drukken. Een gemiddeld gezin in Nederweert betaald hier €720,- aan mee dat is veel als je gaat kijken wat het voor Nederweerternaren zou opleveren. We hebben zelf met inwoners gesproken en die verwachten dan ook niet dat de gemeente binnen hun budget kan blijven. ‘Ze hebben toch geen geldboom in hun tuin staan’ was dan ook een mooie reactie vaak hebben we ook gehoord dat het geld beter besteed kan worden aan bijvoorbeeld een fietspad op de Booldersdijk, waar mensen hun kinderen nu niet te durven laten fietsen“.

Nu zijn de handen in een geslagen in Nederweert met verschillende partijen en actiegroepen. Samen organiseren zij 6 juli een manifestatie. Hier zullen zij alle hun mening laten horen en we vragen iedereen om te komen want elke mening telt! Het manifest randweg zal op woensdag 6 juli om 19:30 plaatsvinden bij Zaal Centraal (kerkstraat 59).

Geldboom gemeentehuis Nederweert-2

Advertentie

6 Reacties

  1. Je hebt in de “politiek” ALTIJD mensen die hun zin door willen drijven, koste wat kost.
    En de kosten vallen ALTIJD hoger uit dan voorgespiegeld word zodat de burger weer de dupe is.

    • Goed voorbeeld is Weert met een kostenpost van 25000 euro per week!!.Voor de Poort van Limburg….

      Het gaat altijd over de rug van de burger…(Niet die van de burgemeester en de rest van de club…Ook een veel te duur stadhuis is al zoiets…Maar daar ie iedereen al aan geweHarriend.

    • Ook buiten de “politiek” heb je mensen die hun zin door willen drijven, kost wat het kost. Bij de randweg is duidelijk een club actief die de plannen van de gemeente wil dwarsbomen, kost wat kost. Dat doet het clubje door nut en noodzaak ter discussie te stellen en door alle middelen in te zetten om het project financieel op te blazen. Dat is een goed recht in Nederland, Alleen is het zo jammer van al dat gemeenschapsgeld. De gemeenschap die de politiek gekozen heeft. om besluiten te nemen.

  2. Ener groeit zeker geen blauwe verf in de bomen !!!

  3. Nederweert heeft 3 geldbomen nodig…..
    – Een voor om het randweg project te financieren (5-10 mln),
    – Een voor de herinrichting kanaalzone (5 Mln),
    – Een voor herinrichting Molenweg, Herstraat en Uliker en gedupeerden tegemoet te komen (??? mln)
    De 750 euro per gezin hebben alleen betrekking op het randweg project (ervan uitgaande dat dit “slechts” 5 Mln gaat kosten), maar hier komt minimaal nog eens 750 euro bovenop voor die andere zaken.

  4. Er zijn altijd voor- en tegenstanders bij iedere verandering.. Maar in de regel is die het hardste roept wordt gehoord en in dit geval de tegenstanders. Eenheid maakt macht en sta zodoende ook open voor andere mogelijkheden. Buiten de nadelen die steeds na voren komen zijn er ook veel voordelen op te noemen.
    Dat het geld kost is logisch maar dit was ook bij alle andere projecten die goed of niet goed zijn gegaan en waarvan er nog ter discussie staan……. en zodoende geld blijven kosten. Hierover wordt nu ineens niet meer (of amper) over gesproken. De zogenaamde € 750,00 per gezin zal toch wel besteed worden. Waarom dan niet aan een nieuwe Randweg die optimaal kan zijn mits goed en gericht wordt aangepakt.
    Veiligheid voorop!. Geef het een kans Voor ieder probleem is een oplossing!.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie