Skip to content

Kindercentrum Hupsakee: een stevig fundament voor de basisschool

Redactie
3 juli 2016 | 22:14

Advertentie

foto WietekeIn Swartbroek gebeurt iets bijzonders. Mensen staan op en bundelen de krachten om het voortbestaan van basisschool Sint Laurentius veilig te stellen en daarmee de gemeenschap bloeiend te houden. In deze tweede aflevering een gesprek met Wieteke Kneepkens die per 1 september de deuren opent van kindercentrum Hupsakee. Flexibele kinderopvang en buitenschoolse opvang onder een dak bij de basisschool.

Nieuw vanaf 1 september:
flexibele kinderopvang en bso in Swartbroek

We hoeven er niet omheen te draaien. Zonder kinderopvang en buitenschoolse opvang is de basisschool in Swartbroek geen lang leven beschoren. Om de deuren van Sint Laurentius open te kunnen, houden, zijn er meer kinderen nodig. Nieuwe aanwas dus. Daarbij willen ouders hun kinderen natuurlijk het liefst onderbrengen op een school waar ze vóór en na schooltijd ook kunnen overblijven. Kinderopvang, bso en basisschool onder één dak dus.

Het goede nieuws: dat is nou precies wat er in Swartbroek gaat gebeuren. Per 1 september start Wieteke Kneepkens in MFA De Corneel met kindercentrum Hupsakee. Een flexibele  kinderopvang en buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De 27-jarige Swartbroekse is zelf moeder. Haar dochtertje Nikki zit in groep 2 van de basisschool. “Ik wilde altijd al iets met kinderen gaan doen maar door omstandigheden is het er nooit van gekomen. Dít is het moment om de stap te nemen. Dit gaat over toekomst van de basisschool, de school van mijn dochter. Ik vind het heel belangrijk dat ze dicht bij huis, in haar eigen dorp het eerste basisonderwijs krijgt”, vertelt Wieteke.

Flexibel en op maat gesneden
De enthousiaste Swartbroekse heeft voor haar nieuwe kindercentrum twee gediplomeerde kinderopvangmedewerksters op het oog. “Ervaren professionals, uit Swartbroek. Waarom? Omdat het voor ouders vertrouwd en laagdrempelig moet zijn om hun kind bij ons onder te brengen.” Haar moeder Vera, een gediplomeerd kleuterjuf, staat straks als achterwacht paraat. Zelf start Wieteke in september met een verkorte hbo-opleiding sociaal-pedagogisch medewerker. “In het voorjaar van 2017 hoop ik de papieren te hebben om ook voor de groep te gaan staan. Ik kan niet wachten.

Flexibiliteit en maatwerk worden het handelsmerk van kindercentrum Hupsakee. Wieteke licht toe: “Ik ga de openingstijden volledig afstemmen op de wensen en behoeften van ouders. Als de wens bestaat om kinderen ook ’s avonds te laten mee-eten, dan is dat mogelijk. Dan zorgen we voor een verse, gezonde maaltijd. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar krijgen bij ons hun eigen speel- en werkplekjes. Door de kleinschaligheid – er is ruimte voor maximaal 28 kinderen – kunnen we ieder kind de aandacht geven die het nodig heeft en verdient. Maatwerk in een rustige en veilige omgeving, daar hecht ik heel veel waarde aan.

Met de recente komst van enkele jonge gezinnen met kinderen in Swartbroek zijn de vooruitzichten voor het nieuwe kindercentrum vrij gunstig. Maar ook voor drukbezette ouders die net buiten het dorp wonen, kan de flexibele kinderopvang van Hupsakee een mooie oplossing dicht bij huis zijn. De komende weken gaat Wieteke met ouders kennismaken en bekijken wat zij wensen voor hun kinderen.

Verbindingen leggen 

bs Sint Laurentius Swartbroek -2Doordat het nieuwe kindercentrum en de bso in de multifunctionele accommodatie onder één dak komen bij de basisschool kunnen er ook makkelijk verbindingen worden gelegd. De bedoeling is dat kinderen van Sint Laurentius tussen de middag samen overblijven met kinderen van Hupsakee. “Samen hun boterhammen smeren, samen spelen. Op die manier ontstaat er een mooie, natuurlijke kruisbestuiving tussen het kindercentrum en de school. Niet alleen voor ouders is het prettig als ze weten dat hun kroost in hetzelfde gebouw bij elkaar zit. Ook voor de kinderen zelf. Stel je voor dat je het bij ons even moeilijk hebt, bijvoorbeeld omdat je papa of mama mist. Dan is het toch fijn als je even een kusje kan geven aan je grotere broer of zus aan de andere kant van de gang of tussen de middag samen je boterhammen kunt eten.”

Wil je graag meer weten over kindercentrum Hupsakee? Neem contact op met Wieteke Kneepkens: 06-83407480.  Of via  de mail info@kindercentrum-hupsakee.nl. Meer informatie is vanaf 1 augustus ook te vinden op de website: www.kindercentrum-hupsakee.nl.

Lees ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie