Skip to content

(H)eerlijk boerenbuffet voor artiesten RaadPop

Redactie
27 juni 2016 | 17:47

Advertentie

Raadpop agrariersDankzij een bijzondere samenwerking met de agrarische sector in de gemeente Nederweert kunnen artiesten van RaadPop op 21, 22 en 23 juli ’s avonds gratis hun honger stillen met een (h)eerlijk boerenbuffet van eigen bodem. Diverse boeren stellen hiervoor hun producten beschikbaar die in de horecakeuken van Pints & Pints door vrijwilligers tot voedzame gerechten worden bereid.

Agrarische sector steunt RaadPop
met gezond en smakelijk initiatief

Ruim dertig agrarische ondernemers uit de gemeente Nederweert hebben zich verenigd in dit initiatief waarmee ze de gemeenschap laten zien wie ze zijn, wat ze doen en wat voor moois hun sector allemaal in huis heeft. “Waar mogelijk willen we mensen graag op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de verse producten die iedereen dagelijks consumeert en waar wij met zoveel toewijding aan werken. We hebben er  bewust voor gekozen om dat nu tijdens RaadPop te doen, een gratis toegankelijk festival in onze eigen Nederweerter gemeenschap dat zoveel mensen plezier bezorgt. Daar willen we graag ons steentje aan bijdragen. Met gesloten beurs en dat kan ook heel eenvoudig. Het schenken van producten is voor ons maar een kleine moeite”, vertellen Chris Salimans en Koen van Eijk namens de betrokken boeren.

Met die kleine moeite doen ze ons een heel groot plezier”, zegt voorzitter Rolf Verheijen van RaadPop. “Vorig jaar hebben we een cateraar ingeschakeld. Die kosten kunnen we nu besparen, hetgeen erg prettig is voor een organisatie die uitsluitend op vrijwilligers draait en afhankelijk is van sponsorbijdragen.” Secretaris Harm Smolenaers vult aan: “Om een gratis muziekfestival als RaadPop mogelijk te kunnen maken, hebben we elkaar hard nodig. Dat hoeft niet met geld te zijn, dat kan ook in natura, zoals de boeren uit Nederweert doen. Heel fijn.

In overleg met de lokale ondernemers wordt nu bekeken welke producten er nodig zijn voor het boerenbuffet. “We hebben alles in huis”, zeggen Chris en Koen. “Niet alleen alle soorten vlees, maar ook de meest uiteenlopende soorten groente en fruit.

Drie vrijwillige hobbykoks – Margriet Bouwels, Lisette Verheijen en Tiny Teeuwen – gaan straks met deze verse ingrediënten aan de slag in de keuken van Paul en Neeltje bij Pints & Pints. Het resultaat van hun culinaire inspanningen blijft voor de artiesten van RaadPop nog even een verrassing. Rolf Verheijen: “Vanzelfsprekend mogen de boeren straks zelf ook komen proeven. Ze kunnen dan zelf ervaren wat onze koks met hun producten hebben gedaan.”

Advertentie

2 Reacties

  1. Wat super van die boeren die toch iedere dag zorgen voor ons eten.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie