Skip to content

Action toont interesse in pand Jan Linders

Redactie
24 juni 2016 | 9:36

Advertentie

Action winkelWinkelketen Action heeft via een brief aan de gemeente Nederweert laten weten interesse te hebben in het pand waarin nu Jan Linders gevestigd is.

In 2013 is vestiging in Nederweert in een filiaal aan de Burgemeester Hobusstraat (pand Wijen) niet doorgegaan omdat het bestemmingsplan dit niet toeliet. In de visie van de winkelketen ligt een vestiging in Nederweert echter nog steeds voor de hand. “Bij het herijken van ons zgn. witte vlekkenplan is gebleken dat van de zijde van Action een filiaal in Nederweert nog steeds tot de mogelijkheden behoort,” schrijven ze in hun brief.

Action vraagt dus opnieuw naar de mogelijkheden voor vestiging in een pand met een oppervlakte van ongeveer duizend vierkante meter op één verdieping. Dit zou het pand waar nu Jan Linders zit, kunnen zijn als op 12 juli de centrumvisie wordt vastgesteld en Jan Linders naar het nieuwe pand in plan Wijen vertrekt.

De gemeente laat weten dat ze werken aan een nieuwe detailhandelsstructuurvisie voor Nederweert en dat de vraag past binnen de kaders die de raad heeft vastgesteld. “We hebben als gemeente een positieve grondhouding ten aanzien van de optimalisatie van de Lambertushof ofwel het pand waarin nu de Jan Linders is gevestigd,” aldus Hubert Mackus. “We denken dat de vestiging van een Action in het pand kansrijk is en een aanwinst voor Nederweert, maar de winkelketen moet zich daarvoor melden bij de pandeigenaar Supravast“.

Advertentie

17 Reacties

  1. Geweldig!! Laat maar komen.
    Ik kijk er naar uit. Een aanwinst voor Nederweert.

  2. Geen goed plan.
    Laat Action zich vestigen in de v.m. sporthal, waar zij eerder al naar toe wenste te gaan.
    Laat Jan Linders in het centrum Lambertushof blijven en geef hun de mogelijkheid daar uit te breiden. In die omgeving wonen veel ouderen die nu op eenvoudige wijze de super kunnen bereiken. Met de ouderen in omgeving Lambertushof dient het college ook rekening te houden.

    • Ben het geheel met je eens

  3. Zou een mooie aanwinst en publiekstrekker zijn voor Nederweert. Dus, last maar komen

  4. Einde Marskramer / intertoys, einde Hema.
    Kwaliteit versus rommel uit china.
    De premark generatie kijkt alleen maar naar de prijs.
    Action is de doodslag voor het winkelaanbod in Nederweert.

    • Daar ben ik het niet mee eens. Mensen gaan toch naar de Action en nu gaan ze daarvoor naar Weert of Someren. Vervolgens doen ze daar ook hun andere boodschappen. Als de Action in Nederweert komt, worden de andere boodschappen ook in Nederweert gedaan. Volgens mij zorgt een Action in Nederweert alleen maar voor meer klanten voor de Nederweertse winkeliers.

    • Ben ik het helemaal mee eens. Voor kwaliteit gaan ze toch wel naar de Hema of Marskramer. Voor dekleine hhebbedingetjes naar de action. Goed plan dus,

    • idd, onzin John. Net of in Someren geen winkels meer over zijn omdat er een action is. Eindelijk weer een winkel die zich wil vestigen in NW, laat maar komen!

    • Geen Action in Nederweert!

      Ik ben het geheel met John eens.

      Pulpwinkels met Chinese rommel hoort niet in Nederweert thuis. Ik begrijp wethouder Mackus ook niet dat ie staat te juichen als Action naar Nederweert zou komen. Wegwerpcultuur aan rommel hoeven we niet aan te wakkeren, ga voor kwaliteit en duurzaamheid! . Nederweert dient het kwaliteitsaanbod
      als marskramer, Hema e.a. te bewaken. Stimuleer eigen producten daar ligt de kracht.
      Bij komst van Action zouden deze kwaliteitswinkels kunnen vertrekken uit Nederweert. Koester hetgeen wat men nu heeft. Action is absoluut geen meerwaarde het is eerder een verarming, elk dorp of stad lijkt onderhand op elkaar met dezelfde winkels. Laat Nederweert een mooi authentiek dorp zijn, zorg voor een betere bereikbaarheid zodat het publiek makkelijker zaken kan gaan doen in Nederweert.

      Het lijkt meer op ego-politiek van de bestuurders om hun zin door te drijven en niet te luisteren wat er echt leeft in Nederweert!

    • Trend, je vergeet een ding het is de consument die bepaald waar hij zijn boodschappen doet.
      En niet allerlei figuren die menen de boel van bovenuit te kunnen regelen!

    • Heel Nederland komt super graag bij de Action, dat is de trend. Maar Trend gunt dat de Nederweertenaar niet. Die moeten dure kwaliteitsproducten blijven kopen in Nederweert. Dat ze dan naar Weert rijden heeft Trend nog niet in de gaten. Trend Slaapt. Ben niet zo als Trend en wordt wakker.

  5. Ah oui, une “boutique de acetion” tres bon…………..

  6. Slecht plan,
    Ouderen van Domus,Zorg centrum St. Joseph,de drie lelies moeten dan veel verder lopen om hun boodschappen te doen.

    • Beetje beweging is goed voor ouderen las ik op nw24. Maar over ver lopen gesproken, ouderen gaan ook graag naar de Action en Someren of Weert is pas echt ver lopen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie