Skip to content

Drugslab ontdekt door makelaar

Redactie
23 juni 2016 | 15:44

Advertentie

Drugslab MaarheezeDe politie ontdekte woensdagmiddag in de stallen van een leegstaand agrarisch bedrijf aan Het Laar een professioneel drugslab. In de loop van de avond werd een 46-jarige man uit Maarheeze aangehouden. Het lab wordt ontmanteld.

Het pand stond op het punt openbaar verkocht te worden en om die reden controleerde woensdag een makelaar het perceel. Hij ontdekte een ruimte met een groot aantal tonnen waarin vermoedelijk chemische stoffen zaten. De gealarmeerde politie schakelde direct specialisten van de Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO) en de brandweer in. Zij vonden behalve tonnen met chemicaliën ook een professioneel drugslab.

Sporenonderzoek en ontmanteling
Het aangetroffen lab was ingericht met meerdere ketels die gebruikt kunnen worden voor de productie van synthetische drugs. In het proces werden waarschijnlijk basisstoffen omgezet in grondstoffen, die weer werden verwerkt tot amfetamine-olie. Er waren geen aanwijzingen dat de laatste stap in het proces, het verwerken naar poeder, ook in dit lab gebeurde. Verdeeld over meerdere stalruimtes stonden bij elkaar honderden vaten met diverse chemicaliën opgeslagen. Rechercheurs van de afdeling Forensische Opsporing zijn samen met de LFO de hele avond bezig geweest met sporenonderzoek. In de vroege ochtend is een start gemaakt met de ontmanteling van het lab, die waarschijnlijk de hele dag in beslag zal gaan nemen.

Aangehouden verdachte
Woensdagavond werd de voormalig eigenaar van de stallen thuis aangehouden. Hij zit vast voor verder verhoor en is inmiddels in verzekering gesteld. Zijn eventuele betrokkenheid bij het lab wordt onderzocht.

Facilitators
De politie benadrukt dat het ook strafbaar is om criminelen de gelegenheid of de middelen te bieden voor hun activiteiten. Denk daarbij aan de verhuur van loodsen of auto’s, het aannemen van grote sommen contant geld of het verrichten van bv. loodgieters- of elektricienswerkzaamheden voor een hennepkwekerij. Ook dergelijke zgn. facilitators worden hard aangepakt en riskeren hoge straffen. Maar in zeker niet alle gevallen zijn mensen zich er van bewust dat ze ondermijnende criminaliteit faciliteren als ze hun leegstaande loods verhuren. Daarom wat tips:

  • Ben terughoudend bij het aannemen van contant geld
  • Vraag altijd legitimatie van de huurder
  • Vraag medewerking voor periodieke controle van het pand in het contract
  • Vraag een verklaring omtrent gedrag huurder
  • Betrek de wijkagent
  • Als het te mooi voelt om waar te zijn, is dat vaak ook zo!

 

Meld verdachte situaties
Ziet u iets verdachts meld het bij de politie en bel 0900-8844. Wil je anoniem blijven? Neem dan contact op via 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem.

Foto: Politie Eindhoven

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie