Skip to content

Weerter stichting zorgt voor bedden in ziekenhuis Tanzania

Redactie
15 juni 2016 | 9:44

Advertentie

Nieuwe ziekenhuisbedden St. Anna's Health Centre Uwemba - jun 2016De Weerter Stichting Peramiho heeft nieuwe ziekenhuisbedden voor het St. Anna’s Health Centre Uwemba, Zuid-Tanzania mogelijk gemaakt. De bedden zijn nu geïnstalleerd en in gebruik genomen. Het realiseren van nieuwe ziekenhuisbedden voor dit health centre was een van de doelen van Stichting Peramiho voor 2016. Monique Derrez en Leon van Enckevort, twee bestuursleden van de stichting, zijn op dit moment in Tanzania en hebben geholpen met het plaatsen van de nieuwe bedden.

De oude ziekenhuisbedden in het St. Anna’s Health Centre waren versleten. Volgens Nederlandse maatstaven zouden deze al lang niet meer gebruikt mogen worden en jaren geleden al aan de milieustraat zijn toevertrouwd. Maar niet in Tanzania. Daar doen ze zo lang mogelijk met deze oude verroeste en doorgezakte bedden en versleten matrassen omdat er simpelweg geen geld is om nieuwe te kopen. De bedden zijn sinds decennia in gebruik en waren dringend aan vervanging toe. En daarin hebben wij het St. Anna’s Health Centre, samen met Wilde Ganzen, ondersteund.

Wilde Ganzen

Van de totale kosten heeft Stichting Peramiho 2/3 deel bij elkaar gehaald. De landelijke stichting Wilde Ganzen heeft het resterende 1/3 deel eraan toegevoegd. Voorzitter Monique: “We zijn super blij met deze samenwerking. Wilde Ganzen heeft hun besluit mede genomen op onze juiste en goede onderbouwing en zorgvuldige voorbereiding. En met dat compliment zijn we heel blij. Deze toekenning laat wederom zien dat we een betrouwbare stichting zijn.”

De ziekenhuisbedden

Ziekenhuisbedden zijn ook in Tanzania te koop. Sterker nog, een ziekenhuisbed kost in Tanzania maar €160. Leon van Enckevort: “Een bedrijf in Nederland heeft contact met ons opgenomen. Ze boden ons oude, afgeschreven ziekenhuisbedden uit Nederland aan. Maar voor het bedrag van €160 per bed kon het bedrijf in Nederland ze niet afgeven. Ook al zouden we de bedden gratis krijgen in Nederland, dan nog zijn we duurder uit dan als we de bedden in Tanzania kopen. Denk maar eens aan het transport vanaf de plaats van herkomst (bijvoorbeeld Weert) naar de haven, de opslag, het transport per boot, het ‘ophalen’ van de bedden in de haven, het transport naar Uwemba (ruim 700 kilometer) en niet te vergeten de papieren rompslomp en de risico’s van beschadigingen.

Meer informatie over Stichting Peramiho: www.moniquehelpt.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie