Skip to content

Patiënt en zorgverleners SJG Weert in EO-programma

Glendi
1 juni 2016 | 13:18

Advertentie

SJG Weert - opnamen ZHNLOp woensdag 8 juni is SJG Weert te zien in de medische serie ‘Zij houden Nederland in leven’ (ZHNL) op NPO 1. Tijdens deze serie volgt de EO 24 uur lang patiënten en hun zorgverleners bij de meest spraakmakende, innovatieve en levensreddende operaties of behandelingen. Tijdens de laatste aflevering van dit seizoen is het programma op bezoek bij SJG Weert, waar Colinda een knie-operatie ondergaat.

Colinda is al vaker aan haar rechterknie geopereerd, maar de klachten zijn nooit echt overgegaan. Inmiddels is het punt bereikt dat ze er iedere dag last van heeft. Orthopeed Frank Rahusen vervangt het oude kniegewricht door een kunstgewricht, waardoor Colinda op den duur weer pijnvrij moet kunnen lopen.

‘Zij houden Nederland in leven’ laat zien dat geen dag in de zorg hetzelfde is, niet voor patiënten, maar ook niet voor zorgverleners. De zes afleveringen van de serie leggen ieder gedurende 24 uur de gebeurtenissen vast in diverse ziekenhuizen en instellingen in Nederland en vertellen bijzondere verhalen van gewone mensen wiens leven ingrijpend verandert op de dag dat ZHNL hen volgt met de camera. We zien patiënten en hun hulpverleners tijdens reguliere consulten, mooie ontmoetingen, moeilijke gesprekken, zeer innovatieve ingrepen en bijzondere behandelingen. Monique van de Ven – ‘Dokter Deen’ – geeft de stem aan het programma.

ZHNL is een beelddocument van de zorg zoals die elke dag weer, zeven dagen in de week en 365 dagen per jaar in ons land wordt verleend. ZHNL komt tot stand dankzij de vrijwillige medewerking van een groot aantal ziekenhuizen en instellingen en hun patiënten en medewerkers.

SJG Weert is te zien in de aflevering van woensdag 8 juni, om 20.25 uur bij de EO op NPO 1. Onderstaand filmpje geeft een vooruitblik op de uitzending.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie