Skip to content

Junior Rangers Nationaal Park De Groote Peel van start

Glendi
19 mei 2016 | 13:30

Advertentie

Junior Rangers NPDGP ©IVN LimburgAfgelopen zaterdagmiddag 14 mei heeft de eerste kennismakingsbijeenkomst voor Junior Rangers Nationaal Park De Groote Peel plaatsgevonden. Tijdens deze eerste bijeenkomst, voor jongeren tussen de 12 en 14 jaar die geïnteresseerd zijn in de natuur en ambassadeur van het nationaal park willen worden, waren ook de ouders en begeleiders uitgenodigd. Harry van den Broek, Junior Projectleider IVN, trapte in Buitencentrum de Pelen in Ospel af met een presentatie over Junior Rangers Nederland en de organisatie daarvan. Vervolgens gingen de jongeren op excursie met begeleidster Tanja Raams.

De eerste leerzame, maar vooral gezellige excursie was er een vol nieuwe ervaringen. Tijdens het ‘spinnenwebspel’ maakten de jongeren eerst nader kennis met elkaar. Door samen te werken en op elkaar te vertrouwen konden de deelnemers veilig het spinnenweb van touwen verlaten. Onder het wandelen werd er genoten van al het voorjaarsgroen en de vergezichten die het park rijk is. De jongeren leerden over het ontstaan van veen, het beheer dat daar tegenwoordig bij komt kijken en de cultuurhistorie die dit ‘zwarte goud’ met zich meebrengt. Het meest bijzonder was het spotten van de kleine zonnedauw. Dit kleine vleesetende plantje staat op de Nederlandse rode lijst en is op afstand moeilijk waar te nemen. Na een minilesje over kikkers werd de excursie afgesloten met een rondje nestkasten kijken, waarbij de pimpelmees en koolmees met hun jongen te zien waren.

Jongeren van 12 tot 14 jaar oud uit de regio die ook kennis willen komen maken met Junior Rangers Nationaal Park De Meinweg, kunnen deelnemen aan de volgende bijeenkomst op zaterdag 18 juni van 13.00 tot 16.00 uur. Algemene informatie over Junior Rangers staat op: www.juniorrangers.nl. Aanmelden kan door naam, geboortedatum, adres, postcode en woonplaats te mailen naar: h.van.den.broek@ivn.nl

Foto: ©IVN Limburg

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie