Skip to content

10 Jaar damesvoetbal Eindse Boys

Glendi
17 mei 2016 | 8:30

Advertentie

10 jaar dames en meisjesvoetbal bij Eindse BoysWat 10 jaar geleden begon als een eerste opzet met meidenvoetbal, heeft zich sindsdien ontwikkeld als een waar succesverhaal binnen de voetbalvereniging uit Nederweert-Eind. Dit komt doordat de nieuwe tak van de club vanaf het begin als een volwaardig onderdeel is gezien. Naast de enorme inzet van enthousiaste vrijwilligers heeft Eindse Boys momenteel een volwaardige commissie technische zaken dames en meisjesvoetbal. Daarnaast is er een functie binnen het bestuur die de dames en meidenbelangen behartigt.

Lat hoger leggen
Na jaren investeren in het vrouwen- en meisjesvoetbal beschikt de club momenteel over een goed seniorenvrouwenteam en een talentvol jeugdteam. Beide spelen in de 5e klasse zo rond de 4e à 5e plek. Het volgende seizoen zullen de beste speelsters uit beide teams samen gaan spelen in het hoogste team VR1 (selectie). Hiermee wil de club een gooi doen naar een hogere klassering en verdere doorontwikkeling. VR2 gaat hoogstwaarschijnlijk uitkomen in de 6e klasse. Beide teams krijgen ook aankomend jaar weer gelijkwaardige aandacht en worden begeleid door een volwaardig kader met optimale trainingsfaciliteiten.
Voor een goede sterkte in de breedte is er bij de teams nog plaats voor een paar extra speelsters.

Onder de damesteams ontwikkelt zich momenteel ook een sterk meidenteam dat zich over enkele jaren kan aansluiten bij de dames. Daarnaast gaat veel aandacht naar de kleinste pupillen omdat zij belangrijk zijn van voor de toekomst van het vrouwenvoetbal op de langere termijn.

Maar liefst 70 dames en meisjes zijn momenteel actief binnen de club, niet alleen als speelsters, maar ook als bestuursleden, (jeugd)leidsters, ontspanningscommissie, kantinecommissie, de entree enz. Eindse Boys zonder dames en meisjes is bijna niet meer voor te stellen. Je ziet ook, omdat ze jong zijn begonnen met voetbal, dat hun niveau met sprongen vooruit gaat.

Nieuwe leden altijd welkom
Bij Eindse Boys staan ze altijd open voor nieuwe meisjes, meiden en dames die graag willen voetballen. Heb je interesse? Neem dan contact op via voetbalzakendames@eindseboys.nl. Een paar keer vrijblijvend meetrainen behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Eindse Boys telt momenteel zo’n 370 leden en noemenswaardig is, dat meer dan 100 leden, zowel dames, meisjes, heren en jongens van buiten Nederweert-Eind afkomstig zijn. Waarschijnlijk een beloning voor de manier waarop Eindse Boys zijn zaken voor elkaar heeft. Toch werkt de vereniging momenteel aan het project “Club van de toekomst”, omdat er altijd onderdelen te verbeteren zijn en daardoor waar nodig de organisatie aan moet passen. Uiteraard wil men binnen Eindse Boys presteren, maar op een plezierige manier, binnen een goede organisatie voetballen, dat is ook waar de vereniging voor staat.

Kijk ook eens op de site van Eindse Boys www.eindseboys.nl, daarop vind je alle informatie over de vereniging.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie