Skip to content

Info- en discussieavond over Kanaalzone

Glendi
10 mei 2016 | 13:30

Advertentie

Kanaalzone Nederweert-1Op dinsdag 17 mei is iedereen welkom in gemeenschapshuis De Pinnenhof voor een informatie- en discussieavond over de toekomstige invulling van de Kanaalzone. Uit een aantal eerdere workshops is gebleken dat het gebied een enorme potentie bezit. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Kansen vormgeven
Al geruime tijd leeft de wens om het gebied tussen Nederweert en Budschop opnieuw in te richten. Bij de aanleg van de randweg ontstaan er extra kansen om deze uitdagingen vorm te geven. De uitwerking van het gebied was aanvankelijk gepland nadat er definitief een besluit is genomen over de aanleg van de randweg. Op advies van een provinciale commissie heeft B&W om de uitwerking van het gebied naar voren te halen.

Samen in beeld brengen
Er zijn twee werkbijeenkomsten gehouden met direct belanghebbenden en aanwonenden en er is een online enquête gehouden waar ruim 200 reacties op binnenkwamen. Daarnaast vond op 28 april een workshop plaats met een afvaardiging van de gemeenteraad.

Overige effecten benoemen
Op verzoek van de provinciale commissie worden in dit proces ook de overige kwalitatieve positieve en nadelige effecten van een randweg benoemd. Daarvoor wordt o.a. een werksessie georganiseerd met een groep inwoners die zich heeft vertegenwoordigd in de werkgroep Verontruste Bewoners.

Een steviger plaats
Burgemeester Evers opende op 30 maart de eerste workshop voor bewoners en direct belanghebbenden. Hij zei toen het volgende over de gekozen aanpak: “De projectgroep pakt het advies van de PCOL serieus op. Iedereen krijgt de mogelijkheid om mee te praten. Door de workshops, de publieksenquête en de informatieavond krijgen de opvattingen van inwoners een steviger plaats”. Ook het betrekken van de gemeenteraad en de verontruste bewoners is een goede keuze om een afgewogen voorstel te kunnen doen aan de gemeenteraad en Provinciale Staten.

Programma van de avond
Tijdens de avond worden de resultaten besproken uit de beide workshops met de direct belanghebbenden en de publieksenquête. De resultaten worden gepresenteerd in een ideeënboek voor de herinrichting van de Kanaalzone. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van goede ideeën.

Informatie- en discussieavond
De input van de informatie- en discussieavond wordt met de resultaten van de overige sessies en de resultaten van de enquête verwerkt tot een herinrichtingsplan voor de kanaalzone. Hierna geeft de gemeenteraad een advies aan Provinciale Staten over de aanleg van de Randweg Nederweert. Dit voorstel behandelt de gemeenteraad in een themaraad op maandag 27 juni en vervolgens tijdens de raadsvergadering van dinsdag 12 juli.

Advertentie

2 Reacties

  1. MOET HET BUITENBAD VAN ZWEMBAD MERENVELD DICHT?
    28-10-2003•Begin oktober werd bekend dat de gemeente Nederweert wil overgaan tot sluiting van het buitenbad van zwembad Merenveld, per 1 januari 2004. Dit in het kader van een bezuinigingsoperatie. De beslissing zal vallen tijdens de begrotingsbehandeling eind oktober.

    En nu in 2016 schijnt er weer zoveel geld in de gemeente kas te zitten, dat de gemeente Nederweert een gebied van vele hectaren groot wil gaan herinrichten en onderhouden. Laten we dan met dit geld maar weer een buitenzwembad gaan aanleggen i.p.v. geld verspillen aan een stinkend en onveilig kanaal!

  2. Ik begrijp dat je, in plaats van in een buitenbad, je baantjes trekt in het kanaal? Ongezond en onveilig inderdaad. Marc! Probeer de ijzeren man eens 😉


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie