Skip to content

Zeer druk bezocht veiligheidsavond Nederweert

Redactie
13 april 2016 | 21:13

Advertentie

Veiligheidsavond Nederweert-2023Woensdagavond was de laatste veiligheidsavond in een reeks van in totaal 6 avonden georganiseerd door de gemeente Nederweert. Deze laatste avond werd gehouden in samenwerking met de politie, de verschillende buurtverenigingen en Dörpsoverlek Ni-jwieërt. De burgemeester opende de druk bezochte avond in het gemeentehuis van Nederweert. Het past helemaal in deze tijd om te praten over veiligheid. Hierbij refereerde aan de recente inbraken op o.a. de Bosserstraat. Het aantal inbraken is dan wel gedaald de afgelopen jaren, maar het zal jou maar treffen.

De burgervader refereerde ook aan een gesprek dat hij recent heeft gehad met een gedupeerde van een woninginbraak aan de Lage Kuilen in Nederweert. Bij dit gesprek waren ook de heldhaftige buurtbewoners uitgenodigd die er voor gezorgd hebben dat de daders uiteindelijk in Duitsland zijn aangehouden. “De daders zijn inmiddels uitgeleverd aan Nederland en zullen binnenkort terecht staan. Ook dat is burgerparticipatie!” aldus burgemeester Evers.

Nederweert is een veilige kern

Eerder deze maand heeft de politie samen met een afvaardiging van het Dörpsoverlek Ni-jwieërt van verschillende wijken in Nederweert een “veiligheidsschouw” gehouden. Op een aantal plekken werden hoge struiken rondom woningen aangetroffen welke inbrekers de kans geven om ongestoord een woning open te breken. Er zijn weinig tot geen meldingen van overlast en de sociale controle is heel groot.

Dit bekent echter niet dat je zomaar de achterdeur open kunt laten. Blijf alert en sluit ramen en deuren“, vertelt de wijkagent Joost-Jelmer Kasper. Verlicht donkere plekken rondom je woning en sluit ramen en deuren, ook al ga je maar voor 10 minuten weg! “Goede verlichting rondom maar ook zeker in huis kost op jaarbasis maar 10 à 15 euro. Het zorgt er wel voor het dievengilde je voorbij loopt“.

Veiligheidsavond Nederweert-2032 Veiligheidsavond Nederweert-2036

Tijdens de informatieavond waren ruim 160 geïnteresseerden aanwezig. Namens het Dörpsoverlek Ni-jwieërt sprak Maurice Broens over het belang van de Whatsapp-groep. Dit burgerinitiatief wordt opgestart en onderhouden door de burgers zelf. Het doel is vooral meer ogen op straat die een bijdrage kunnen leveren aan de professionals. Aanmelden voor de Buurtwhatsapp kan via de website www.dorpsoverlek-ni-jwieert.nl.

Waarnemend wijkagent Joost-Jelmer Kasper besprak globaal de criminaliteitscijfers van de gemeente. Over het algemeen kan gesteld worden dat het in de gehele gemeente Nederweert veilig is. “Ja, er worden fietsen gejat en ja, daar is volop de aandacht voor vanuit de politie. Natuurlijk moet je wel je fiets afsluiten en het liefst ergens aan vast met een ketting,” aldus de wijkagent. Het aantal gestolen personenauto’s valt heel erg mee. Uitzondering is de golf van autodiefstallen eind vorig jaar. Er werden toen in drie dagen tijd 18 auto’s weggehaald. Nederweert is een grote gemeente met veel dumpingen van hennep en vaten met XTC-afval. Het is daarom juist van groot belang dat verdachte situaties gemeld worden. Alle puzzelstukjes helpen!

Meld Misdaad Anoniem

Zie je een verdachte situatie? Bel de politie via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Veiligheidsavond Nederweert-2048 Veiligheidsavond Nederweert-2046

Technisch is er veel mogelijk, maar soms is het ook goed om eens kritisch naar je eigen woning te kijken of kijk eens als buren bij elkaar,” zegt Joost-Jelmer. Ron Wijen van Tetusafe Bouwkundige Beveiliging laat met eenvoudige voorbeelden en gereedschappen zien hoe dieven zich toegang verschaffen bij een openstaand kiep-raam of een deur die niet op het nachtslot zit. Ook Hubo Duijts en Fixet uit Nederweert-Eind waren aanwezig met producten die kunnen bijdragen aan het veiliger maken van je woning.

Veiligheidsavond Nederweert-2063 Veiligheidsavond Nederweert-2054

Voorbeeld van een Whatsapp groep in de buurt

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie