Skip to content

Ruim 200 reacties op enquête Kanaalzone

Glendi
13 april 2016 | 15:58

Advertentie

Kanaalzone Nederweert-1Van 31 maart t/m 10 april kon iedereen via een online enquête zijn ideeën kenbaar maken over de invulling van de Kanaalzone tussen Nederweert en Budschop. Deze invulling moet duidelijk maken welke kwalitatieve meerwaarde het verdwijnen van de N266 langs het kanaal (een effect van het aanleggen van de randweg) kan hebben. In totaal zijn 227 reacties binnengekomen.

De resultaten zullen, samen met de resultaten van de workshop met bewoners, belanghebbenden en gebruikers van het gebied, worden gebundeld tot een ideeënboek. Dit boek vormt de input voor een tweede workshop met bewoners, gebruikers en belanghebbenden én een workshop met de gemeenteraadsleden. Hierbij worden de ideeën uit het ideeënboek getoetst, gecombineerd en wordt het element haalbaarheid toegevoegd.

Vervolg
Op woensdag 20 april vindt de tweede workshop plaats om het boek te verfijnen. Op dinsdag 17 mei is er een informatie- en discussieavond voor iedereen. De input die deze avonden (en het voortraject) oplevert, wordt uiteindelijk verwerkt in een voorstel voor de gemeenteraad en Provinciale Staten over de kwalitatieve meerwaarde van het verdwijnen van de N266 langs het kanaal (een effect van het aanleggen van de randweg). Deze kwalitatieve meerwaarde wordt meegenomen bij het nemen van een beslissing over de Randweg Nederweert.

Het voorstel zal door de gemeenteraad eerst worden behandeld in een themaraad op maandag 27 juni en vervolgens tijdens de raadsvergadering van dinsdag 12 juli.

Advertentie

4 Reacties

  1. Niet gehoord dat dit mogelijk was ? Ben ik daarin de enigste of is dit gewoon weer waardeloos gecommuniceerd?

  2. Vreemd dat de gemeente tot nu toe de voordelen van een wegafsluiting langs het kanaal onvoldoende heeft kunnen onderbouwen bij de provincie.
    Er zijn toch genoeg ambtenaren die al jaren aan de plannen voor een nieuwe randweg werken, dan maar desnoods in combinatie met een kanaalzone. Goed voor de (nieuwe) bewoners van Budschop!

  3. Slechte actie.

    De mensen die er nu wonen klagen niet over deze weg, en die er gaan wonen accepteren het.
    De nieuwe randweg geeft meer problemen met geluid en uitstoot van uitlaatgassen de wind komt heel vaak van weert. we hebben aan die kant ook al de autobaan.
    gezond wonen in nederweert !!!!!

  4. “Mooi” dat ze het enkel over kwalitatieve meerwaarde hebben… Duw het maar een kant uit hè.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie