Skip to content

Hoe veilig is Nederweert en wat kun je zelf doen?

Redactie
12 april 2016 | 16:22

Advertentie

Wijkschouw Veiligheid Nederweert-2Veilig wonen in je eigen woning, in je eigen buurt, in je eigen gemeente: dat willen we allemaal. Veiligheid is dan ook een speerpunt in het beleid van de gemeente. Samen met onze ketelpartners zet de gemeente zich in om de veiligheid en leefbaarheid in de kernen en het buitengebied te vergroten. Ook in de kern in Nederweert.

Maar dit kunnen ze niet alleen. Jij als inwoner kunt een belangrijke bijdrage leveren. Hoe? Kom dan woensdag 13 april 2016 om 19:00 uur naar de veiligheidsavond in het gemeentehuis op raadshuisplein 1 in Nederweert.

Nederweert heeft een prachtig buitengebied waar het goed wonen, werken en recreëren is. De laatste jaren zie je echter ook een aantal ongewenste ontwikkelingen in het buitengebied. Zoals het produceren en/of het dumpen van drugsafval, vernielingen en diefstal. Dit wil je niet in het buitengebied. Boeren, bewoners, bezoekers en werknemers zijn vaak degene die deze ongewenste zaken als eerste of als enige zien en horen in het buitengebied. Als je iets ziet? MELDEN via Meld misdaad anoniem of bij de politie!

Buurtpreventie

Wat kun je verder verwachten? Ze starten met het tonen van het idee van de heer Roos om de leefomgeving veiliger te maken. Vervolgens gaat de dorpsraad in op de inzet van een groeps-app voor buurtpreventie. Wijkagent Joost Kasper vertelt meer over veiligheid in de wijk en je ziet in een video hoe dieven te werk (kunnen) gaan. Aansluitend krijg je een aantal praktische inbraakpreventietips. Voor het bespreken van actuele veiligheidsonderwerpen is eveneens tijd gereserveerd.

Kans op gratis veiligheidsproducten

Bovendien wordt tijdens de avond een loterij gehouden. Iedereen die naar de avond komt, maakt kans op een tegoedbon voor de aanschaf van veiligheidsproducten uit de preventiewinkel van Interpolis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie