Skip to content

Opening ruiternetwerk op 24 april

Redactie
11 april 2016 | 14:38

Advertentie

RV de Peelrossen NederweertOp zondag 24 april wordt het men- en ruiternetwerk in Nederweert officieel in gebruik genomen. De feestelijke opening voor genodigden vindt plaats bij Manege De Kraal in Nederweert. Uiteraard zijn dan ook de enthousiaste ruiters aanwezig die mee hebben gewerkt aan het uitzetten van de routes. Gelijktijdig worden op deze dag ook de nieuwe themawandelkaarten gepresenteerd.

Iedereen die dan tussen 10.00 uur en 18.00 uur naar de manege komt, kan gratis zo’n kaart krijgen. Neem daarvoor de bon mee die in het Weekblad voor Nederweert staat en lever deze in bij een speciale stand bij de manege.

Verbindingen leggen

Samen met inwoners, ondernemers en bezoekers werkt het gemeentebestuur van Nederweert aan het creëren van een prettige woon-, werk- en leefomgeving. Dat doen we op tal van manieren binnen de kernen en in ons buitengebied. Het leggen van verbindingen is daarbij een belangrijk onderdeel.

In 2014 is in de gemeente een wandelroutenetwerk gerealiseerd. Het netwerk verbindt natuurgebieden en kernen en bestaat uit ruim 175 kilometer tweezijdig bewegwijzerde wandelpaden. Het kwam tot stand in samenwerking met werkgroepen uit elke kern. Daar voegen we nu een ruiternetwerk aan toe. Het netwerk telt een lengte van 90 km en is samen met een enthousiaste groep paardensportliefhebbers opgezet.

Kijken naar de toekomst

Volgens projectleider Coen Janssen, ook betrokken bij de wandelroutes, sluit het nieuwe ruiternetwerk aan op bestaande routes in onze buurgemeenten. “Maar we hebben ook gekeken naar nog te realiseren netwerken. Daardoor hebben we een toekomstbestendig netwerk weten aan te leggen.” Janssen wordt bij het organiseren van de opening van het men- en ruiternetwerk ondersteund door Kimberly Roost. Zij liep het afgelopen jaar stage bij de gemeente en is actief betrokken bij de paardensport.

Voor de officiële opening is bewust Manege De Kraal gekozen”, aldus Kimberly. “Op zondag 24 april viert de manege namelijk het 40-jarig jubileum.” Er zijn die dag tal van activiteiten voor jong en oud. “Zo kan iedereen kennismaken met de paardensport in Nederweert.” De genodigden, waaronder de leden van de werkgroep, maken onder meer een tocht met rijtuigen. Voor alle andere bezoekers heeft de organisatie een leuk cadeau in petto.

Gratis themawandelkaart

Met de werkgroepen van het wandelnetwerk is het afgelopen jaar gewerkt aan de realisatie van een aantal themawandelkaarten. Inmiddels zijn de kaarten gedrukt en liggen ze klaar voor verspreiding. Iedereen die zondag tussen 10.00 en 18.00 uur naar Manege de Kraal komt en de bon in het Weekblad voor Nederweert uitknipt en meeneemt, krijgt gratis één themawandelkaart naar keuze. Er is een themawandelkaart van Leveroy, Nederweert-Eind, Ospel en de kern Nederweert.

De themawandelkaarten worden na 24 april in de eigen kern verspreid door de werkgroepen en zijn daarnaast te koop via de webshop van de VVV Noord- en Midden-Limburg. Coen Janssen en Kimberly Roost hopen echter op zondag 24 april al zoveel mogelijk mensen te begroeten en van een wandelkaart te voorzien. Je bent van harte welkom bij Manege De Kraal, Budschop 32 tussen 10.00 en 18.00 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie