Skip to content

Laatste finaleplekken Battle of the Bands

Redactie
11 april 2016 | 19:00

Advertentie

Kwabaal tijdens Battle of the BandsDe tweede voorronde van Battle of the Bands in Nederweert is achter de rug en daarmee zijn dus alle finalisten bekend. Het was wederom een spannende strijd. Deze keer niet tussen vier, maar tussen maar liefst vijf bands: Eleven Dirty, Mongoose, Aenema, Kwabaal en Duga4. De bands waren ieder op een ander gebied heel sterk. Dit maakte het een moeilijke keuze voor de jury, maar de stemmen van het publiek leverden weer een grote bijdrage.

Battle of the Bands

Het spits werd afgebeten door Eleven Dirty. Zij lieten zien dat het niet altijd nadelig is om als eerste te starten. Hoewel het pas de tweede keer was dat ze samen op het podium stonden, lieten deze jonge muzikanten zien dat ze talent hebben. Ze straalden enthousiasme en plezier uit en knalden verschillende covers door de boxen. Het publiek was enthousiast, net als de jury. Dit leverde hun de tweede plek van de avond op en daarmee een plek in de finale.

De tweede finalist die uit deze voorronde voort is gekomen is Kwabaal. Met maar liefst zes muzikanten, waaronder twee blazers, stonden zij op het podium van Battle of the Bands. Met covers in een ska-jasje maakten ze er een echt feestje van en wisten zo, mede dankzij de vele publieksstemmen, als winnaar van de avond door te gaan naar de finale.

De bands Mongoose en Aenema bestonden beide uit drie muzikale talenten. Hoewel ze qua omvang relatief klein zijn, lieten ze toch een grootse performance zien. Stevige tonen klonken door de zaal, maar helaas wisten ze de jury niet te overtuigen en waren het aantal publieksstemmen te weinig om alsnog naar een finaleplek te klimmen.

Duga4 was de afsluiter van de avond. Dit was geen onbekende band voor Battle of the Bands. Zij stonden vorig jaar ook op het podium en speelden zich toen van de voorronde naar de halve finale. Helaas bleek de concurrentie in de halve finale nog sterker te zijn dan zijzelf, waardoor een finaleplek er niet in zat. Afgelopen zaterdag zette de band wederom een sterke act neer. Hierdoor stonden zij kop aan kop met Eleven Dirty. De publieksstemmen moesten de doorslag geven, maar helaas niet in het voordeel van Duga4.

Dit jaar hebben ze slechts twee voorrondes, waarna meteen de finale volgt. De finale vindt plaats op zaterdag 23 april in Café Zaal De Schans. De finalisten zijn Robin Hood, LBM, Kwabaal en Eleven Dirty. Zij moeten in deze ronde hun beste beentje voor zetten, want er valt een hele boel te winnen: een podiumplaats bij het gratis festival Raadpop dat op 22 en 23 juli in Nederweert plaatsvindt, een podiumplaats bij Out of the Peat Pop dat op 18 juni in Ospel plaatsvindt en een geldbedrag om in de ontwikkeling van de band te investeren.

Wil jij de jury vertellen wie volgens jou de winnaar van Battle of the Bands 2016 is? Kom dan naar de finale en laat je stem horen!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie