Skip to content

D66 Nederweert voert campagne voor Oekraïne

Redactie
3 april 2016 | 14:42

Advertentie

D66 Nederweert voert campagne voor OekraïneD66 Nederweert is gistermiddag in het centrum van Nederweert de straat op gegaan om campagne te voeren voor het samenwerkingsverdrag met Oekraïne. D66 vindt het belangrijk dat er goed wordt samengewerkt binnen Europa. Samenwerking met Oekraïne betekent meer stabiliteit en veiligheid aan de rand van Europa. Politieke rust daar is ook belangrijk voor de veiligheid hier.

De mensen in Oekraïne hebben ervoor gekozen om afstand te nemen van het oude Sovjet-verleden en willen graag hun land veranderen naar het voorbeeld van West-Europese landen. Zij willen aanpak van corruptie, bescherming van mensenrechten en een stabiele democratie opbouwen. Dit geeft hen zicht op een betere toekomst en D66 wil hen daar graag in ondersteunen. D66 ziet dit verdrag niet als een opmaat naar EU-lidmaatschap, daar is het land absoluut niet klaar voor. Juist daarom sluit de Europese Unie een samenwerkingsverdrag af met Oekraïne, net zoals het doet met landen zoals Chili, Zuid-Afrika en Israël.

Meer informatie over het standpunt van D66 over dit referendum vind je op referendum.d66.nl.

D66 Nederweert is op zoek naar mensen met een ruimdenkende open blik. Wil je meedenken aan oplossingen voor de problemen in Nederweert? Heb je hart voor mens en milieu? Neem dan contact op met Leo Roos via 06 28 13 71 49 of leo.roos@d66nederweert.nl en doe mee.

Advertentie

12 Reacties

  1. Stem NEE. Dit corrupte land gaat nooit westerse normen hebben. Het zal er uiteindelijk op neer komen dat de EU weer een smak geld in een strontput zal storten. Europa heeft zich al veel te veel gericht op dat ex oostblok, daarom juist de onveiligheid in die landen die flirten met de EU.

    Stem dus NEE mensen!

  2. Stem NEE. Oekraïne is inderdaad een corrupt land wat in deze staat nooit bij Europa kan en mag aansluiten. Met een associatieverdrag wordt de eerste stap gezet naar toekomstige toetreding en dat is fout. Er wordt gezegd dat het verdrag vooral over handel gaat, maar de handel met Oekraïne is slechts marginaal. Dit verdrag is politiek en is bedoeld om Oekraïne in de Europese invloedsfeer te trekken en dat is fout en zet de spanning met Rusland onnodig nog verder opscherp. En dit verdrag in NIET hetzelfde als het associatieverdrag met Chili, Zuid Afrika etc. In elk associatieverdrag staan andere bepalingen. In dit associatieverdrag staan bepalen over militaire samenwerking, visumvrij reizen naar Europa en mogelijk toekomstig lidmaatschap van de Europese Unie. Hele andere koek dus. Europa moet niet groter worden naar kleiner. Terug naar een basis EU met maar een paar landen, die nog betere economische afspraken (BTW, accijnzen etc) maken en echt werk maken van een gezamenlijk buitenlands beleid en bestrijding van grote problemen als immigratie etc. Dat laatste is nog een utopie, maar waarom het huidige mislukte Europa dan wel nog verder uitbreiden met corrupte landen als Oekraïne??? Dat D66 daar niets van begrepen heeft is duidelijk. Zij staan bekend om de “weg met ons” mentaliteit. Willen de deur wagenwijd openzetten voor kansloze migranten en vluchtelingen en zijn (hoe kan het ook anders) groot voorstander van verregaande samenwerking met een corrupt land als Oekraïne. Nederweerternaren kijk verder, laat je niets wijs maken, ga stemmen op 6 april en kijk voor een goed stemadvies eerst op de site van GeenPeil (http://www.geenpeil.nl)

  3. D66 zijn dat die groene mannetjes van die andere planeet ??????

  4. Ook voor mij is het NEE.
    Ook voor de argumenten van D66 hebben we geen verdrag zoals dit nodig.
    Dit verdrag is de voorbode van toetreding tot de EU enkel en alleen om een buffer met Rusland te bewerkstelligen. Ik geef de Russen geen ongelijk dat ze zich hiertegen verzetten.
    Het overgrote deel van Oekraïne wil zelfs bij Rusland horen. Het is een leugen van D66 dat heel Oekraïne dat niet zou willen.
    En verder ben ik het helemaal eens met alle voorgaande reacties.

  5. Ga in elk geval stemmen, wat u ook stemt, de opkomst mag niet te laag zijn! Hoe hoger de opkomst hoe groter de kans dat de uitslag zal worden overgenomen !

  6. En eraan toevoegende, het is niet alleen een corrupte schurkenbende daar in de Oekraine.
    De regering wordt ook nog gesteund door 2 partijen die echte onvervalste rechts-extremistische Nazi’s zijn!
    Dus dat is ook al een reden om nee te stemmen.

    • NEE stemmen mensen.
      D’66 is blijkbaar niet van deze planeet. Als wij in stemmen worden wij er alleen maar slechter van.
      Ukraine moet zelf de problemen oplossen wij hoeven hen niet te helpen en als Poetin (grootste dictator ter wereld) Ukraine wil hebben mogen ze het van mij. Beide partijen zijn nazistisch ingesteld.

  7. op dit moment geen land erbij. Het is effe genoeg geweest.
    D66 veel succes toegewenst in Nederweert.
    Tip: beperk je tot de lokale problematiek. Hebben jullie de handen aan vol. De ontevredenheid onder de inwoners groeit nl. met de dag. Maar dat wisten jullie zeker al.

  8. Zeker omdat we niet juist, door onze regering, zijn ingelicht over de inhoud van eventuele toenadering met de Oekraïne is het noodzakelijk om NEE te stemmen.
    De afspraken welke destijds zijn gemaakt m.b.t. inlijven van voormalige landen van de Sovjet Republiek moeten worden aangehouden.
    Overigens kan Europa beter samengesteld worden met alleen “sterke” landen zodat de afspraken welke onderling gemaakt worden ook gehouden worden.
    Ga in ieder geval stemmen zoals hierboven al wordt aangegeven, niet stemmen maakt ons, zeker in dit geval, zwakker. .

  9. Mooi om te zien dat iedereen het hier eens een keer met elkaar eens is. Ben benieuwd naar de uitslag woensdag!

  10. Het is in ieder geval prettig te zien dat de discussie op inhoud gevoerd wordt; hieruit blijkt dat een referendum goed kan werken!
    Ieder kan en mag zijn eigen mening hebben en elke mening is daarbij even belangrijk.

    Persoonlijk denk ik dat de consequenties van een associatieverdrag overdreven worden gezien (bijvoorbeeld) het grote aantal landen in de wereld waar de EU al een associatie- of handelsverdrag mee heeft en waar nooit ophef over is geweest, laat staan ‘negatieve gevolgen’ van zijn ondervonden; zie (onder andere): https://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_Association_Agreement.
    Natuurlijk: de politieke paragrafen verschillen per land inhoudelijk nogal, maar een associatieverdrag is zeker geen verkapt of half EU lidmaatschap.

    Verder ben ik van mening dat een land welk tegen de EU leunt, meer kan bijdragen aan de stabiliteit van het Europa van de toekomst dan een land welk we buitensluiten.
    Positieve gevolgen zijn al in het nieuws -Panama Papers- te vinden: ja, ook Porosjenko is een olicharg met bedrijven met dubieuze financiële transacties, maar deze worden nu door de Oekraïnse belastingdienst en justitie onderzocht; dat zie ik in Poetin’s Rusland vooralsnog niet gebeuren.

    Een politieke partij is de gemene deler van de meningen van zijn leden, voor D66 te vinden op https://d66.nl/standpunten/.
    D66 Nederweert richt zich uiteraard vooral op Nederweert, maar heeft de blik niet alleen naar binnen gericht en zal initiatieven ter ondersteuning van deze standpunten waar mogelijk steunen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30

Advertentie