Skip to content

Raadpop intiemer van opzet, volgens Rolf Verheijen

Redactie
17 maart 2016 | 19:00

Advertentie

Raadpop 2016 Rolf Verheijen-1Hoewel de weergoden de eerste editie van Raadpop niet zo goed gezind waren en het festival daardoor wellicht wat minder succesvol is geweest, laten de initiatiefnemers het er niet zomaar bij zitten. Rolf heeft met zijn team de koppen bij elkaar gestoken en is tot de conclusie gekomen dat Raadpop 2016 er gewoon moet komen! Noteer 22 & 23 juli maar alvast in je agenda voor Raadpop 2016!

De eerste editie van Raadpop was zwaar. Zowel qua weer als ook qua financiën. “We hebben geen zwarte cijfers kunnen draaien en daardoor niks overgehouden” vertelt Rolf. “Daarom moeten we dit jaar extra creatief zijn en vooral de kosten laag houden. Het blijft echter een uniek en het enige GRATIS festival in de regio.

Raadpop 2016 wordt dit jaar intiemer van opzet. Het zal vooral een gezellig dorpsfestival worden dat gedragen moet worden door de vrijwilligers en inwoners van Nederweert. “We willen vooral een festival zijn met een regionale uitstraling voor de muziekliefhebber,” vervolgt Rolf. “Nederweert verdient een festival als Raadpop, groot of klein maakt eigenlijk niet uit. We vinden het mooi om samen met de mensen en ondernemers van Nederweert dit te organiseren. Saamhorigheid, naoberschap, plezier en dus gewoon eine schoeëne aovendj.”

Programmering
De vrijdag wordt qua programmering anders. Met een vernieuwde line-up willen ze vooral een breder publiek trekken. “Het is heel moeilijk voor ons om grote namen van vroeger naar Nederweert te halen. Die prijzen liggen ver boven ons budget. We richten ons op coverbands die vooral lokaal en provinciaal aanzien hebben. Natuurlijk komt er ook iets groots van verder weg”. De zaterdag is vergelijkbaar met vorig jaar: serious talent met landelijke en opkomende bands.

Battle of the Bands
Ook de battle of the bands levert dit jaar weer twee bands, samen met het scholenproject van het MuziekCollectief Nederweert Live. De 2016 editie telt twee voorrondes en een finale. Uit een totaal van 16 aanmeldingen is een selectie gemaakt van 10 bands. Per voorronde spelen er 5 bands en tijdens de finale staan er 4 bands op het podium. Naast een vakjury heeft het publiek een belangrijke stem!

Jeugdmiddag
Zaterdagmiddag is er ruimte voor jong muzikaal talent uit de regio. Bandjes samengesteld uit leerlingen van Rick’s Rockplein, optredens van leerlingen die mee hebben gedaan met het “in de band” project op de Nederweerter basisscholen en nog veel meer plaatselijk talent gaat het publiek verrassen met hun muzikale talenten.

Sponsoring
“Veel sponsoren hebben ons vorig jaar een warm hart toegedragen. De eerste reacties op een tweede editie zijn positief omdat ze geloven in de continuïteit.” Muziekliefhebbers en inwoners van Nederweert geloven in het concept en vertrouwen op het publiek.

Rond Pasen worden de eerste namen bekendgemaakt. “Laten we hopen dat we dit jaar fantastisch weer hebben, dat heeft Raadpop en eigenlijk heel Nederweert wel verdient!”

Tot Raadpop !

Advertentie

5 Reacties

  1. Geweldig hoe Rolf zich wederom belangeloos inzet voor dit evenement!!

  2. Fijn om te lezen dat er een tweede Raadpop komt.

    Qua opzet kan ik me hierin beter vinden als de eerste editie.
    Toen is er veel teveel uit de kast gehaald met alle risico’s vandien. Ik zag de bui indertijd al hangen van Paul en Rolf kijk uit, ik voorspelde toen dat ze dezelfde fout maakten waar NLOA aan ten onder ging.

    Veel belangrijker is om klein te beginnen, ook ben ik van mening dat je een festival niet kan kopen. Neem als voorbeeld Moulin Blues Ospel dat in d ebeginjaren ook klein is gestart. Er was toen wel meer sfeer en charme dan tegenwoordig, vergelijk die frietwagens van Ties Frenken eens met nou die grote vreetschuur.

    Het is heel belangrijk om een festival met een ”eigen gezicht” neer te zetten iets met een eigen karakter. Dat hoeft geen macht geld te kosten. Een mooi voorbeeld is hiervan is het Roggelse Tispelpop. Een lowbudget fesitival waar het meeste geld is gestoken in de bands ipv. De entourage. Ook Misty Fields in Asten-Heusden ademt een heel eigen sfeer uit, dit ook met een lowbudget aan geld maar… Met een heel grote dosis aan creativiteit. Schakel bijv, jong Nederland of de scouting in voor het bouwen van leuke zitjes of iets dergelijks. Straks heb je het palletdorp op Budschop wie weet zit er wat moois bij voor Raadpop.

    Organisatie schroom niet om eens meer rond te kijken en overleg eens met collega organisatoren.

    Heel veel succes Paul en Rolf.

    • Vergeet Wessummer Breeze niet te noemen als voorbeeld, schuif eens aan bij die organisatie.

  3. Of det schitterendje heavy metal gebeuren in Schine, allein de naam al “schieêt aan de buurt pop” zal waal vanwege de enorme herrie zo geneumd zeen, haha prachtig toch!

  4. En hopelijk dit jaar meer geluk met het weer!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie