Skip to content

Zeg, heb je zin om een paar dagen naar zee te komen?

Redactie
15 maart 2016 | 18:00

Advertentie

Geer-Petit2Zeg, heb je zin om een paar dagen naar zee te komen? We hebben daar met ons Geer en zijn familie twee stacaravans gehuurd.” Met deze woorden van Jolanda, de jongste zus van Geer, is het begonnen.

Op 3 juni a.s. gaat Geer en Harm de strijd aan met een vreselijke ziekte, namelijk ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Ze gaan de heroïsche Mont Ventoux in Frankrijk bedwingen op een bijzondere wijze. Geer Petit (56 jaar), geboren en getogen in Weert en inmiddels woonachtig in Maarheeze, lijdt helaas aan ALS en het proces is inmiddels al in een (ver)gevorderd stadium. Zijn laatste wens vormt onze opdracht: de ruim 21 kilometer bergop zullen we afleggen op een speciale fiets, namelijk een tandem. Geer zal voorin liggen en zo zullen we – de “stomers” – hem naar boven brengen.

Ik kende Geer slechts van een kort momentje op de verjaardag van Jolanda in maart: ik ging net naar huis toen hij en Hilleke binnenkwamen. In de zomer van 2015 kwam daar verandering in. Op de camping in Kamperland leerde ik Geer, Hilleke en de drie kinderen echt kennen. Wat me meteen opviel, was het optimisme van Geer. Een man die weet dat hij niet lang meer te leven heeft, die volledig gesloopt wordt door die vreselijke ALS, maar dan nog altijd iemand zijn die sfeer weet te maken met zijn humor. Nooit de kop laten hangen ondanks alle ellende, maar uit alles het beste willen halen, sterk zijn voor zijn gezin.

Onder het genot van het zomerse zonnetje, de zilte zeelucht en een koud glas bier bleek dat de familie tegen veel problemen aanliep waar men niet tegenaan behoorde te lopen. Ik bood mijn hulp aan om te kijken of bepaalde juridische muren te beslechten waren. Toen iedereen weer terug was van vakantie, spraken we af bij Geer en Hilleke thuis. Op de een of andere manier leek het alsof we elkaar al jaren kenden. We spraken niet alleen over juridische zaken, maar ook – en zelfs nog meer – over andere zaken. Toen Geer zijn wens ter sprake bracht, wist ik het meteen: hier wil ik mijn steentje aan bijdragen. Vroeger heb ik vele uren op mijn racefietsje doorgebracht, om vervolgens de zaalvoetbal- en hardloopschoenen aan te trekken. Na de marathon in 2013 zocht ik een nieuwe uitdaging en die legde Geer op tafel: het beklimmen van de Mont Ventoux, samen met hem en een compleet team, tijdens de Tour du ALS.

Het inzamelen van geld voor onderzoek om ALS te bestrijden, vind ik zeer belangrijk. Men wil 15.000 DNA-profielen van ALS-patiënten onderzoeken en vergelijken met die van niet-patiënten. Mogelijk dat op die manier de sleutel tot genezing gevonden kan worden. Geer zal het niet meer kunnen helpen, maar wie weet zijn jij of ik de volgende die de diagnose gesteld krijgen!

Wat we wel voor Geer kunnen doen, is hem een fantastische tijd bieden en hem en zijn gezin keihard ondersteunen. We zullen met een compleet team op 3 juni de Mont Ventoux bedwingen: wandelend, hardlopend en fietsend. Vanuit alle hoeken en gaten krijgen we inmiddels reacties, het is gewoon hartverwarmend! Geer haalt veel kracht uit het zijn van kapitein van Team GeertjePeertje.Refresco. GeertjePeertje is de bijnaam die de receptioniste hem gaf tijdens een eerste overleg bij Refresco en waarmee men aantoont hoe geliefd hij ook als collega is. Het lezen van de berichtjes op de site bij gedane donaties (groot of klein) en alle reacties die we ontvangen, doen hem ontzettend goed.

Op 5 maart is ons in Budel een spinningmarathon aangeboden door Lenneke Corsten. Deze topper had samen met haar familie, vrienden, kennissen en collegae alles meer dan perfect georganiseerd, tot in de kleinste details was het helemaal af.

Geer is van 12:00 tot 21:30 uur aanwezig geweest in zijn rolstoel. Hij was de spinningzaal niet uit te krijgen. Met vier man hebben we Geer letterlijk naar buiten gedragen (de trap af terwijl hij in zijn rolstoel zat). Als ik zie hoe hij op zo`n dag geniet……. Elke keer als ik met hem spreek over het fietsen, zie ik zijn ogen twinkelen. Daar spring ik graag voor op mijn stalen ros om vele kilometers te trainen.

In juni gaan we met Geers volledige familie en het team naar Frankrijk. We zullen hem boven krijgen in de tandem (de voorzijde is een ligfiets waar Geer in zal plaatsnemen), hoe dan ook, alwaar de familie ons op zal wachten. De emoties zullen overweldigend zijn. Geer en zijn familie zullen kracht uit het evenement putten, samen zullen we met Geer een stempel drukken op de strijd tegen ALS. Het wordt gegarandeerd een fantastisch evenement en levert een onuitwisbare herinnering op.

Dat ik daar een klein onderdeel in mag zijn: ja, dat raakt me.

Verzoek – Steun ons!

Hierbij wil ik je vragen of je ons team financieel wil ondersteunen. Elke bijdrage is van harte welkom! Donaties kunnen overgemaakt worden via www.tourduals.nl.

Harm

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie