Skip to content

Landelijke Dag van de Leerplicht op PvH

Redactie
10 maart 2016 | 13:01

Advertentie

Dag van de LeerplichtDe landelijke Dag van de Leerplicht wordt dit jaar gehouden op donderdag 17 maart. Ook Weert blijft extra aandacht vragen voor het recht op onderwijs en het belang van het behalen van een startkwalificatie door jongeren. Op scholengemeenschap Philips van Horne vindt tussen 13:00 en 15:00 uur een interactief spel plaats om leerlingen aan het denken te zetten over het belang van onderwijs.

Philips van Horne

Het motto van dit jaar is “School? Ik maak mijn verhaal af! Jij ook?” Wethouder Geert Gabriels is te gast op het Philips van Horne scholengemeenschap. Hij gaat in gesprek met een aantal brugklassen, docenten, leerplichtambtenaren en school coördinatoren, waarbij hij een inspirerend verhaal zal houden over het recht op onderwijs. Ook zullen er op deze middag stellingen aan bod komen op het gebied van onderwijs, waarover kinderen op een interactieve manier in gesprek gaan met leerplichtambtenaren, docenten en de wethouder.

Weinig schooluitval in de regio
Het aantal schoolverlaters in onze regio is net als vorige jaren opnieuw laag. Dit is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van scholen en gemeenten. Al jaren blijkt de aanpak gericht op het voorkomen van schoolverzuim en schooluitval zijn vruchten af te werpen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie