Skip to content

Mijn littekens liegen er ook niet om…

Redactie
1 maart 2016 | 18:00

Advertentie

Marlie OptrootMarks of Pride and Beauty” – Dit bijzonder project startte Jan van Beijnhem van Fotografie Jan en Olaf in Utrecht begin dit jaar. Op de foto gaan is voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld. We hebben tegenwoordig allemaal wel een camera of smartphone en we fotograferen er lustig op los.

Hoe anders is dit als je grote littekens hebt? Deze mensen hebben vaak het gevoel bekeken te worden en zouden het liefst hun oude wonden willen bedekken. Dit wou Jan doorbreken, op Facebook zette hij deze oproep “een bijzonder traject voor mensen met littekens van brandwonden”. Laat je gratis fotograferen, ik maak de mooiste foto’s van jou en ik laat je zien dat je het waard bent en laat jouw ware identiteit spreken.

Met dit fotoproject “Marks of Pride and Beauty” met als doel de mens achter de littekens te laten zien, hoopt Jan dat de mensen eerst zien wie de persoon op de foto is en in tweede instantie de littekens.

Wat een geweldig project. Ook ik mocht bij een van de 20 mensen horen die de fotosessie beleefde op een andere manier dan normaal. Er zijn zoveel mensen die brandwonden hebben of littekens. Ik heb dan geen littekens van brandwonden maar mijn littekens liegen er ook niet om.

Vrijdag 26 februari werd door Jan mijn foto op Facebook geplaats. Voor mij ook even een moment om er weer bij stil te staan, niet niks om me zo “bloot” te geven voor heel veel mensen. Maar wat heeft dit toch allemaal losgemaakt. Wat een geweldige reacties. Mijn motto staat er niet voor niets Your Life your choice!

Diegene die mijn verhaal graag willen horen “Geluk na ongeluk”. Kom dan dinsdag 8 maart om 19:30 uur naar de Internationale Vrouwendag bij het Haazehoof in Ospel.

Vrijdag 29 april en zaterdag 30 april is er een expositie bij Fotostudio Jan en Olaf in Utrecht, van alle mensen die meedoen aan het project “Marks of Pride and Beauty”. Het zijn unieke beelden die niet eerder op Facebook te zien waren. Mochten er in de toekomst met dit project geld worden verdiend dan is dit allemaal  ten goede voor de brandwondenstichting.

Marlie | www.marlieoptroot.com

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie