Skip to content

Proef met aanpak leegstand in Nederweert

Redactie
26 februari 2016 | 21:52

Advertentie

Centrumplan Wijen 4209De gemeente Nederweert is samen met de gemeente Nuth en Bergen uitverkoren om als proefgemeente te dienen voor de aanpak van de winkelleegstand. Dit is vrijdag bekend gemaakt door gedeputeerde Hans Teunissen, gedeputeerde van de provincie Limburg.

Ik ben blij dat we als Nederweert mee kunnen doen met het project“, aldus Wethouder Hubert Mackus. “In het Centrumplan voor Nederweert zitten al een aantal speerpunten om leegstand tegen te gaan. De keuzes die het college heeft gemaakt worden dinsdagavond weer uitgebreid toegelicht en besproken tijdens een themaraadsvergadering. Deelname aan de proef zal geen gevolgen hebben voor de voortgang maar eerder een betere onderbouwing geven voor de keuzes die gemaakt moeten worden.”

Kleine gemeenten konden zich de laatste tijd aanmelden en konden meedoen als ze aan de criteria voldeden. De gemeenten moeten binnen anderhalve maand een plan presenteren om de leegstand terug te dringen. Teunissen gaf eerder al enkele voorzetten, zoals kleinere winkelcentra, minder winkels in aanloopstraten en een rem op grote winkels buiten de binnensteden.

Advertentie

3 Reacties

  1. winkeliers zijn afhankelijk van inkomsten van klanten die bij hun winkel kunnen komen. Als dat eerst onmogelijk of moeilijk gemaakt wordt door de zelfde mensen die nu blij zijn met deze pilot dan weet ik niet wie nu wie voor de gek houd……..

  2. Veel geul weinig wol!
    Wie houdt wie voor e gek!!
    Its gone!!!!!!!!!!!

  3. De weg onhandig maken, winkels als Action weren.
    Maar hoe komt leegstand toch?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie