Skip to content

“Vastelaovendj” komt er weer aan!!

Redactie
2 februari 2016 | 15:00

Advertentie

EMR-salaris-FETHoreca-ondernemers, carnavalsverenigingen e.d. hebben het er maar druk mee. Druk met alles wat er zoal te doen is tijdens het vierde seizoen dat heet “vastelaovendj”. Voor het gemak noem ik ze in dit artikel de organisatie.

Vanaf de 11e van de 11e zijn organisaties al druk in de weer om menig gezellige feestavond te organiseren. En er worden veel feestjes georganiseerd die iets te maken hebben met het vastelaovendjfeest. Uitroepen prinsen of prinsessen, recepties, bonte-aovenden en ga zo maar door. En om te zorgen dat iedereen zich het beste amuseert, worden deze avonden het liefst opgeluisterd met (bekende) artiesten.

Maar deze artiesten komen niet voor niets optreden. Zij vragen voor een optreden een vergoeding. Maar zodra iemand geld verdiend, wil ook de Belastingdienst een graantje meepikken. Dus moet er over de vergoeding belasting betaald worden. Maar hoe doe je dat als organisatie.

Er zijn twee situaties mogelijk. De eerste is, dat de artiest, zeg maar, een verklaring laat zien waaruit blijkt dat deze door de Belastingdienst als zelfstandige wordt gezien. Dit betekent dat de organisatie niets meer hoeft te doen dan de artiest zijn gage te betalen. De artiest zorgt zelf, via de eigen belastingaangifte, dat de verschuldigde belasting betaald wordt.

Maar wordt de artiest niet als zelfstandige gezien, dan geldt de tweede situatie. De artiest geeft aan de organisatie een overzicht van de vergoeding voor het optreden. De organisatie dient vervolgens een salarisadministratie op te zetten. Dit om te berekenen wat er over deze vergoeding aan belasting betaald moet worden. De berekende belasting dient vervolgens door de organisatie aan de Belastingdienst afgedragen te worden.

Het opzetten van een salarisadministratie voor een organisatie betekent extra werk en rompslomp. En juist dat kan een salarisadministratiekantoor de organisatie uit handen nemen. Dus schroom niet om bij een van hen aan te kloppen voor hulp. Het opzetten van een salarisadministratie is namelijk lang niet zo eenvoudig dan men denkt. Maar laten we eerst vastelaovendj vieren. Even alle stress en zorgen vergeten. En als de ook weergoden ons goed gezind zijn, dan zullen die “drie dolle daag” alleen maar een fantastisch feest worden.

Alaaf! Ron Backus EMR-Salaris

Ron Backus

EMR-Salaris is een salarisadministratie en -advieskantoor in Nederweert dat zijn diensten op het gebied van personeel en salaris aanbiedt aan bedrijven met personeel. Het maakt daarbij niet of het nu gaat om 1 werknemer of 100 werknemers. Ook bedrijven die voor het eerst personeel in dienst willen nemen, kunnen voor advies bij EMR-Salaris terecht. EMR-Salaris heeft de kennis en ervaring in huis om zowel kleine, middelgrote als grote bedrijven van dienst te zijn. Meer weten? Neem contact op met Ron Backus via www.emrsalaris.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie