Skip to content

Samen sterk voor water

Glendi
2 februari 2016 | 9:24

Advertentie

Samenwerking KERNgezond en SprankleDat water gezond is dat weten we allemaal. Dankzij een overeenkomst tussen KERNgezond en Sprankle krijgen alle basisscholen waar KERNgezond actief is de mogelijkheid om een gratis watertap in de school te laten plaatsen.

25 basisscholen in Noord- en Midden-Limburg krijgen een traject aangeboden van activiteiten gericht op de bewustwording op de drie pijlers van KERNgezond; gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Het drinken van water is gezond, dat is wetenschappelijk bewezen: Water is de belangrijkste voedingsbron voor een mens. De hersenen van schoolkinderen werken beter na twee glazen water.

Door water als enige drank toe te laten in de klas worden kinderen gestimuleerd om water te drinken. In de strijd tegen overgewicht helpt het om kinderen op school water te laten drinken in plaats van frisdranken of melk.

Maak waterdrinken het leukste wat er is!

Sprankle is in deze daarom de ideale partner. Sprankle levert en onderhoudt sinds 1995 l’eautomaten in de Benelux. Alle KERNgezond-basisscholen mogen de watertaps van Sprankle een jaar gratis proberen zonder enige verdere verplichting. Kinderen kunnen zodoende de gehele dag door lekker koud en/of bruisend water drinken.

De overeenkomst werd op 28 januari ondertekend op basisschool De Zjwiek in Roggel. De Zjwiek is al eigenaar van een Sprankle watertap en is erg tevreden hierover. Alle kinderen hebben een eigen waterfles en mogen tussen de lessen door hun waterfles vullen. De kinderen in Roggel drinken hierdoor veel minder ongezonde en suikerhoudende drankjes, wat de kinderen in Roggel weer een stukje KERNgezonder maakt!

Vanaf komend schooljaar worden de eerste watertaps geplaatst.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie