Skip to content

Mooiste Kerstfeest ooit dankzij Hartslag voor Nederweert

Redactie
12 januari 2016 | 20:20

Advertentie

hartslagvoornederweertHoe belangrijk de vrijwilligers van “Hartslag voor Nederweert” kunnen zijn, is op 18 december j.l. gebleken toen Peter Stultjens uit Grathem plotseling hartcirculatieproblemen kreeg. Mede door hun snel en deskundig handelen van de vele vrijwilligers en professionals, gaat het nu weer goed met hem. Peter en zijn vriendin Linda Wesseling wonen in Grathem, maar waren die bewuste dag op bezoek bij broer Jan Stultjens in zijn geboortedorp Nederweert-Eind.

Net voor kerstmis schreef Jan een brief aan alle hulpverleners om ze persoonlijk bedankt namens Peter, Linda, de familie Stultjens en de familie Wesseling. Dit uit groot respect en dankbaarheid namens hen allen, want het kan zo maar iedereen treffen. Ze hopen dat zich in alle kernen van Nederweert ruim voldoende mensen aanmelden voor “Hartslag voor Nederweert”. Ze weten uit ervaring wat het kan betekenen.

Info en aanmelden

info@hartslagvoornederweert.nl

Onderstaand de brief aan de hulpverleners:

Het mooiste kerstfeest ooit!!!

Iets wat leek op een normale vrijdagmiddag, nam op 18 december een totaal onverwachte wending. Om plm. 16.15 uur kreeg Peter Stultjens die met zijn vriendin Linda Wesseling bij zijn broer Jan in Nederweert-Eind op bezoek was, een acute hartstilstand. Na de eerste schok lukte het Jan om 112 te bellen, waarna hij met Linda zo goed en kwaad mogelijk begon met reanimeren.

Binnen amper 3 minuten na het telefoontje, stonden er 6 mensen van de stichting “Hartslag voor Nederweert” uit Nederweert-Eind met 2 defibrillatoren binnen, die het reanimeren overnamen. Weer enkele minuten later kwamen twee ambulances, waarna de 4 verpleegkundigen het overnamen van de vrijwilligers. Ook twee agenten van de politieregio Weert kwamen kort erna, welke zich bezig hielden met het ondersteunen en geruststellen van de betrokkenen. Na niet al te lange tijd wist men Peter weer bij kennis te brengen, waarna hij naar het St. Jans Gasthuis werd gebracht.

Dit alles heeft er toe geleid, dat na enkele spannende dagen waarin Peter werd gedotterd in het Catherina ziekenhuis in Eindhoven, het weer goed gaat met Peter. Hij verblijft momenteel nog in het St. Jans Gasthuis in Weert, waar hij net als in het Catherina ziekenhuis in Eindhoven, goed wordt verzorgd. De verwachting is dat Peter over enkele dagen het ziekenhuis mag verlaten.

We zijn de Nederweert-Eindse vrijwilligers van de stichting “Hartslag voor Nederweert” en de verpleegkundigen van de Ambulancezorg Noord-Limburg, ongelofelijk dankbaar voor hun deskundige, maar vooral razendsnelle optreden. We realiseren ons dat we hierdoor Peter nog in ons midden hebben en we daardoor “Het mooiste kerstfeest ooit !!!” kunnen gaan vieren.

Nogmaals hartelijk dank aan alle hulpverleners en ook voor jullie fijne Kerstdagen en een gezond 2016.

Met vriendelijke groeten,

Linda Wesseling en Peter Stultjens
Familie Stultjens
Familie Wesseling

Advertentie

1 Reactie

  1. Mooi geschreven Jan Stultjens en idd dankbaar en respect voor alle hulpverleners.
    Het is een gelijkwaardig verhaal wat mij is over komen op “DE GRASDIJK” op 6 oktober
    Mensen allemaal DOEN en kom bij “Stichting Hartslag voor Nederweert” en omstreken.

    Groetjes Fred Knapen en Hennie Knapen


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie