Skip to content

Mdma-resten aangetroffen in mest en maïsplanten

Redactie
9 januari 2016 | 10:58

Advertentie

Someren xtc labIn Someren hebben onderzoekers afvalstoffen van xtc-productie aangetroffen in maïsplanten in de buurt van het bedrijf van de probleemboer aan de Nederweertseweg in Someren. Ook in de gierkelders van het bedrijf werden afvalstoffen gevonden. De maïs is niet geoogst en staat nog op de akkers. Afval dat vrijkomt bij de productie van xtc wordt steeds vaker gedumpt in mestkelders, maar ook op het riool en akkers.

Het grote XTC-lab dat in maart 2015 is ontmanteld dumpte hun afval in de mestkelders van het bedrijf. De boer heeft in het voorjaar vanuit deze kelders mest uitgereden op het land waar nu de vervuilde maïs staat. Van het inmiddels hermetisch afgesloten terrein komt tot op de de dag van vandaag nog steeds een penetrante chemische lucht vanaf die, volgens buurtbewoonster Antoinette Meulendijks, gezondheidsproblemen oplevert voor haar kinderen.

Gedeputeerde Johan van den Hout van de provincie Noord-Brabant vindt het schandalig. Het is inmiddels 9 maanden bekend en hij vindt het onacceptabel dat het afval er nu nog steeds ligt terwijl het problemen voor omwonenden oplevert. Hij zal zorgen dat het de komende week wordt opgeruimd. “Omwonenden moeten niet de dupe worden van bureaucratisch gekissebis,” aldus de gedeputeerde.

De burgemeester van Someren is niet bereikbaar voor commentaar. “Er zullen volgende week een paar pittige gesprekken gaan plaatsen vinden,” vervolgt de gedeputeerde. “De provincie geeft een hoge prioriteit aan het opruimen van drugsafval en dat weet de burgemeester ook.”

Zie je iets verdachts in het buitengebied of heb je een vermoeden van illegale praktijken? Bel dan de politie via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie