Skip to content

Gemeentecomplimenten 2016 uitgereikt (foto’s)

Redactie
5 januari 2016 | 20:32

Advertentie

Burgemeester Evers heeft tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nederweert de “Gemeentecompliment 2016” uitgereikt aan Stichting Rythm & Blues Ospel, Fauve Kessels en Roeland Schelfhout (Dansrijck) en Ruud Koppens (ETF). Dit deed hij nadat hij alle aanwezigen had toegesproken en een gelukkig nieuwjaar had gewenst. Hij eindigde met de woorden:

“Ik wens u een jaar
Als een alfabet
Met alle letters van A tot Z
van Arbeid, Blijheid en Creativiteit
Tot Zegen, Zon en Zaligheid”

Het Gemeentecompliment is een gemeentelijke onderscheiding, een blijk van waardering voor getoonde inzet en verdiensten en een aanmoediging om vooral zo door te gaan. Het kan ook bedoeld zijn als waardering voor bijzondere prestaties of vernieuwend of bijzonder ondernemerschap. Het Gemeentecompliment wordt jaarlijks uitgereikt in de categorieën Sociaal Maatschappelijk (voorheen Cultuur), Sport en Ondernemerschap.

Verdienstelijk, bijzondere prestatie
Het college van burgemeester en wethouders reikt het compliment uit aan een persoon, vereniging, stichting, instelling of bedrijf uit Nederweert die/dat zich verdienstelijk maakt voor de Nederweerter gemeenschap en/of een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bij Ondernemerschap kan gedacht worden aan vernieuwend of uniek ondernemerschap, blijkend uit bijvoorbeeld aandacht voor duurzaamheid of bijzondere initiatieven.

‘Think global, act local!’
Nederweert kent door zijn ligging in de grensregio en zijn bereikbaarheid via de A2 veel bedrijven die internationaal georiënteerd zijn en een internationale uitstraling hebben. Daarom heeft het college dit jaar ook een internationale insteek gekozen door mensen, bedrijven, stichtingen etc. uit te zoeken die Nederweert tot ver buiten onze gemeentegrenzen internationale uitstraling en aandacht bezorgen.

Stichting Rythm & Blues Ospel
De Stichting Moulin Blues, organisator van Moulin Blues, het grootste en internationaal toonaangevend blues- en rootsfestival van Nederland, dat volledig draait op vrijwilligers en dit jaar de 30e editie beleefde. In 2013 ontving de organisatie uit handen van de Dutch Blues Foundation de ‘Keeping The Blues Alive’ Award. De KBA Award is een prijs voor mensen of organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het promoten van bluesmuziek in Nederland. Door de jaren heen wisten honderden muzikanten van over de hele wereld Ospel te vinden. Moulin Blues werd voor het eerst gehouden in 1986. De kersverse voorzitter Robbert van der Vleuten naar het compliment in ontvangst.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Nederweert-38

Fauve Kessels en Roeland Schelfhout (Dansrijck)
Twee jonge bevlogen ondernemers die recent dansschool Dansrijck zijn gestart in Nederweert en die als (stijl)danspaar op een hoog niveau dansen en internationaal aan de weg timmeren. Zowel Roeland als Fauve hebben beiden een verschillende achtergrond in de danswereld. Fauve komt oorspronkelijk uit de balletwereld en de dansschoollessen, Roeland uit de wedstrijdsport. Vanaf hun danspartnership hebben zij deelgenomen aan diverse binnenlandse en buitenlandse wedstrijden, waaronder de German Open Championships (Grand Slam) in Stuttgart. Deze en andere internationale wedstrijden hebben geleid tot hun huidige 365e plaats op de wereldranglijst (2100 paren totaal). In 2014 en 2015 hebben ze een derde en tweede plaats op de Nederlands Kampioenschap Showdance behaald, waarmee zij zich in maart 2015 wisten te plaatsen voor het WK Showdance in Chengdu China afgelopen september, met de 16e plaats tot gevolg.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Nederweert-43

Ruud Koppens (ETF)
De heer Ruud Koppens is directeur van ETF Machinefabriek B.V, een wereldwijd opererend bedrijf gevestigd in Nederweert. Daarnaast is hij bestuurlijk actief in tal van netwerken waaronder het Make Tech Platform, MKB-Limburg en Keyport 2020.

ETF heeft circa 60 medewerkers en bestaat uit twee divisies: – ETF Machinefabriek B.V. – ETF Ride Systems. Het bedrijf heeft klanten in Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. De laatste vijf jaar is er zaken gedaan met circa 25 landen.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Nederweert-45

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie