Skip to content

Lorenzo Caboni Nederlands kampioen!

Redactie
30 december 2015 | 23:31

Advertentie

IMG_5085De 10-jarige b-boy Lorenzo Caboni uit Nederweert won afgelopen weekend de titel Nederlands kampioen breakdance bij de officiële Dutch B-Boy Championships in Eindhoven. Lorenzo deed samen met ongeveer 30 andere kids van zijn crew ‘Fresh Allstars’ mee aan de 1 tegen 1 kids battles t/m 14 jaar. Vorig jaar won Guus Siebers uit Bergeijk het Nederlands kampioenschap. Guus, die ook bij de Fresh Allstars danst, hoopte natuurlijk dat hij titel kon overdragen aan een van zijn groepsgenoten.

IMG_5069Na 3 afvalrondes bleven er van de 130 breakdancers 6 finalisten over.  Er zaten maar liefst 5 jongens van Fresh Allstars bij de beste 6 dansers van Nederland. Cis Brans (12, Weert), Tim Loeffen (14, Nieuw-Bergen), Mathieu Muijtjens (10, Maastricht, Sam Teunis (13, Eindhoven) en Lorenzo Caboni (10, Nederweert) namen het in de finale op tegen elkaar en tegen de b-boy Gill Ipcedencia uit Den Haag.

De finale was erg spannend en niemand had verwacht dat de jonge Lorenzo er met de prijs vandoor zou gaan. “Lorenzo is een natuurtalent. Je hoeft hem maar iets te laten zien en hij kan het meteen nadoen. Zijn lenigheid, kracht en doorzettingsvermogen hebben hem op 10-jarige leeftijd al een titel laten winnen waar alle breakdancende kinderen van dromen. 4 trainingen per week en zelfs coaching thuis door zijn gedreven vader zorgden ervoor dat de kleine Lorenzo afgelopen weekend niet te stoppen was“, aldus trainer Raymon Truijen.

Na een succesvolle kidsbattle behaalden de Fresh Allstars als crew ook nog eens de kwart finales bij de volwassenen battle, waar ze als jongste groep in de 2e ronde verloren van de winnaar van vorig jaar. Wederom een erg succesvolle dag voor onze Weertse dansgroep. Fresh Allstars is een talentengroep met 35 kinderen vanuit verschillende steden en dorpen in Zuid-Nederland. Ze trainen 3 keer per week samen bij Dansschool Fresh in Weert.

Voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina van de Fresh Allstars.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie