Skip to content

Skischoenen met 100% perfecte pasvorm!

Redactie
11 december 2015 | 14:57

Advertentie

Bootfitting Colada WeertSkischoenen zijn wellicht het belangrijkste deel van je uitrusting. Pijn in je voeten tijdens het skiën verpest immers het plezier. Een goede pasvorm is de belangrijkste eigenschap bij skischoenen. De juiste skischoenen sluiten goed aan en ondersteunen daarbij je voeten en enkels voor een goede overbrenging op de ski’s. Je moet daarbij wel genoeg ruimte overhouden bij de tenen voor het juiste comfort.
Wintersportspecialist Colada Schoenen & SPORT2000 te Weert heeft voor elke voet of voetprobleem de juiste oplossing.

Nieuw: Bootfitting!
Binnen 60 minuten een maatwerk-skischoen

Skischoenen met een aanpasbare binnenschoen zijn inmiddels al een tijdje te koop. Salomon en Fischer gaan nog een stap verder met het aanpassen van de buitenschaal. De buitenschaal wordt verwarmd naar minimaal 80 graden waardoor deze geheel gevormd kan worden naar je voet. De schoen kan 5 mm breder of 5 mm smaller gemaakt worden, ongeacht op welke plek.

bootfitting liggend

Hoe gaat dat in zijn werk?

De skimerken Fischer en Salomon maken gebruik van een speciaal gepatenteerde thermoplastisch vervormbare kunststof. Hierdoor kan de schaal geheel de contouren van voet, enkel en onderbeen overnemen. Dit is geen doe-het-zelf procedé. Deze aanpassingen moeten door een vakman uitgevoerd worden. Eerst wordt de voet opgemeten en wordt gekeken of de skiër een aangepaste inlegzool nodig heeft. Deze zool zorgt voor de juiste ondersteuning onder de voet en vormt de basis voor het vormen van de schoen. Dan gaat de buitenschoen (zonder binnenschoen) tien minuten in een oven van tachtig graden en de binnenschoen op een föhn.

Nieuwe technologie skischoenen

Als de schoen warm is, stapt men er, met binnenschoen, in. Vervolgens neemt men plaats op een indrukwekkend apparaat. Dan wordt in een snel tempo, een compressiezak om elke schoen aangebracht en aangesloten op een compressor. Door de compressiezakken op te blazen wordt de nog warme schaal helemaal naar de vorm van de voet gevormd. Het hele vormproces neemt maar 7 minuten in beslag, waarna de schoen wordt afgekoeld met een coldpack. Skiën kan pas twaalf uur nadat de skischoenen zijn gevormd, de buitenschaal is dan volledig uitgehard.

Bekijk onderstaand filmpje en ga snel langs en maak een afspraak. Skiën ging nog nooit zo gemakkelijk door de directe overbrenging en het comfort, een veel gehoorde reactie van enthousiaste gebruikers!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie