Skip to content

Beweegtuin in Nederweert voor iedereen

Redactie
11 december 2015 | 9:30

Advertentie

Beweegtuin in Nederweert 1De eerste schop voor de nieuwe beweegtuin in Nederweert is in december in de grond gegaan. Deze tuin komt naast zorgcentrum St. Joseph en is toegankelijk voor iedereen in Nederweert. “Je kunt er op een leuke manier bewegen en fit blijven, of fit worden, met behulp van toestellen. Het is ook een fijne plek om elkaar te ontmoeten.”

Myrna van der Weerden, combinatiefunctionaris Sport voor de gemeente Nederweert licht toe hoe het idee is ontstaan: “Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die niet in verenigingsverband bewegen; denk aan wandelen, fietsen en hardlopen. De gemeente wil hierop aansluiten en inwoners de mogelijkheid bieden om zelf op een prettige manier aan hun fitheid te kunnen werken, op een moment dat het hen uitkomt.” Een andere aanleiding is dat ouderen of mensen met een beperking te weinig bewegen. Daarom hebben de gemeente en Land van Horne, waar St. Joseph een onderdeel van is, samen gekeken wat er mogelijk is. “De nieuwe beweegtuin, in samenwerking met diverse andere partners, is daarvan het resultaat.

Beweegtuin in Nederweert 3 Beweegtuin in Nederweert 2

In groep of alleen
Naast de gemeente en Land van Horne doen namelijk ook Vorkmeer/Sport Nederweert, PSW, MEE en de Zorggroep mee met het initiatief. De samenwerkingspartners zullen zelf gebruik gaan maken van de tuin. Myrna licht toe: “Activiteitenbegeleiders van PSW kunnen bijvoorbeeld met hun cliënten naar de tuin gaan en daar beweegoefeningen doen. Zo gaan ook de andere organisatie dat doen.

Lokale fysiotherapeuten hebben tevens hun medewerking verleend en mede de opstellingen in de tuin uitgedacht. Daarnaast gaan zij vrijwilligers opleiden die voor goede begeleiding zorgen in de tuin. Naast de groepen kunnen ook mensen op eigen initiatief de toestellen gaan gebruiken. Myrna benadrukt: “Het is een tuin voor iedereen die wil werken aan zijn of haar fitheid.”

Beweegtoestellen
In de beweegtuin, die aan de zijde van de Schoolstraat komt, is een route met diverse toestellen. “Er is bewust gekozen om deze beweegtoestellen laagdrempelig te houden. Je kunt het zelf natuurlijk zo uitdagend mogelijk maken.” De combinatiefunctionaris Sport voegt daar aan toe dat de tuin ook een ontmoetingsplek is. “Zo zullen er zitplekken zijn en wordt het bijvoorbeeld ook voor ouderen die niet meer goed kunnen bewegen een fijne plek om samen met anderen in de buitenlucht te zijn.

Opening en meer informatie
De beweegtuin wordt de komende weken gerealiseerd. In het voorjaar vindt de officiële opening plaats. Voor meer informatie over de tuin en de mogelijkheden kunnen belangstellenden contact opnemen met Myrna van der Weerden, Combinatiefunctionaris Sport: T 06 54 33 53 74 of m.vander.weerden@vorkmeer.nl. Ook mensen die interesse hebben om als vrijwilliger de begeleiding in de tuin te verzorgen of die op een andere manier een bijdrage willen doen, kunnen contact opnemen met Myrna.

Advertentie

1 Reactie

  1. Vraagje: Heeft “Stichting Bewoners van St.Jozeph” hier ook aan meegewerkt?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie