Skip to content

Poppenkast Theater Raadhuisplein #kartoon

Redactie
2 december 2015 | 19:00

Advertentie

Cartoonist Rim Beckers heeft een serie cartoons gemaakt over “de Poppenkast” in theater Raadhuisplein 1 in Nederweert. De cartoons zijn gemaakt in opdracht van Marja en Bart F. en verschenen de afgelopen wekelijks in het “Weekblad van Nederweert” en op “Nederweert24“. Om alles nog eens op een rij te zien hierbij alle 6 de bedrijven achterelkaar.

Poppenkast Theater Raadhuisplein #kartoon

Bij het maken van de cartoons voor de actiegroep tegen de randweg heb ik veel plezier beleefd. Door het bedenken van zoveel spotprenten over 1 onderwerp komt je tot zeer creatieve ideeën, daardoor was het een inspirerende opdracht. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van een aantal karikaturen die ik al eerder vervaardigd had voor Nederweert24 en het weekblad 1nederweert.

Bovendien zijn vrijwel alle cartoons in een vector-tekenprogramma gemaakt wat er niet alleen voor zorgt dat deze uiterst geschikt is voor drukwerk, animatie en andere media, maar ook mij de mogelijkheid geeft om de reeds getekende karikaturen opnieuw te gebruiken voor nieuwe spotprenten. Ook vind ik het fijn om te horen dat ik hier en daar positieve reacties krijg van mijn cartoons. Dit inspireert mij om door te gaan met mijn vak.

Rim Beckers, cartoonist

Eerste bedrijf

27-10-2015toneelstukje1ebedrijf

27-10-2015steakholder

27-10-2015flexmenmackus

27-10-2015busbrug

Tweede bedrijf

03-11-2015-aankondiging-2de-bedrijf

03-11-2015-handjeklap

03-11-2015-kimjongmackus

03-11-2015-trechter

Derde bedrijf

10-11-2015-aankondiging3de bedrijf

10-11-2015-korenwolf

10-11-2015-ruimtevruimte

boefjes

Vierde bedrijf

17-11-2015-aankondiging-4debedrijf

17-11-2015-bezoekstatenleden

17-11-2015-geamputeerd

17-11-2015-nietveiligemolenweg

Vijfde bedrijf

24-11-2015-toneelstukje-5debedrijf

24-11-2015-randwegfinanciering

24-11-2015-petities

24-11-2015-geluidswal

Zesde bedrijf

01-12-2015-toneelstukje-6de-bedrijf

01-12-2015-ruinesmackus2

01-12-2015-ruinesburgemeester2

01-12-2015-mackusboulevard

Advertentie

23 Reacties

  1. Wel of geen sensuur ,
    Mooi getekend Rim !!

  2. Wekelijks heb ik met grote belangstelling de cartoons gelezen. Een heel knap werk. De wijze waarop de politiek en het project Randweg zijn weer gegeven is zeer knap gedaan.
    Hoe dicht zit alles bij de waarheid.? Met weinig woorden, zoveel zeggen.! Exact weergeven op welke wijze bestuurders met de belangen van Nederweert omgaan. Dit is wat er leeft onder de inwoners van Nederweert.. Bestuurders maken hun plannen en duwen door. Is het eigen belang of in het belang van de inwoners? Dit zie je in de cartoons steeds terug.

    Is de vraag of de bestuurders hier iets mee doen. Nemen ze het serieus of blijven de oogkleppen op en wordt er toch door gegaan met belangen te dienen die sterk in twijfel getrokken worden..
    De Randweg moet er komen omdat 8 jaar terug het in het Masterplan benoemd is. en waarom is het toen benoemd? Nederweert had nog 4.000.000. euro in de GMOl-pot zitten. Heel snel is het project Randweg aangeboden om het EIGEN GELD veilig te stellen. Zeker waren hier veel betere projecten voor in te brengen dan deze Randweg. Projecten waar Nederweert WEL voordeel bij heeft. Bestuurders, HET IS NIET TE LAAT!
    Zoals ook gemeente Weert zegt: “……………. de tijd is in 10 jaar sterk veranderd……….” als er al iets goed vanuit Weert is gekomen dan wel deze conclusie.

    Entertainmentbedrijf, en alle anderen die dit mogelijk hebben gemaakt hartelijk dank voor het verzorgen van dit poppentheater.

    • Wie betaald die bepaald. Rim heeft zich voor het karretje van circus Feijen laten spannen en op basis daarvan, tot een bedenkelijk niveau, getekend. En het Weekblad van Nederweert is maar wat blij dat ze full-colour advertentieruimte konden verkopen. Stemmingmakerij, propaganda. Het mag allemaal. Waarom ook niet. Zo zie je maar Tieske, het draait om de cash. In volle vaart vooruit, op naar een nieuwe randweg.

    • ik kan hier heel kort over zijn .
      Die randweg komt er niet , waarom niet omdat daar geen geld voor is.
      al laten zij jou dat wel geloven .
      Daarom zeg ik ook stoppen , voordat er nog meer geld over de balk wordt gegooid .
      dus met de grote voet op Rem en redde wat nog te rede valt.

    • Ik sluit mij volledig bij der onkel aan.
      I.m.o. had de randweg er al lang moeten liggen.
      Ja ik ben voor, mag dat?

  3. Zeg JAN, wanneer houden jullie nu eens op met deze onzin???????
    1 of 2 cartoons is leuk maar jullie blijven bezig…

    Punt is gemaakt, stemming geweest.
    We leven in een democratie dus leg je er nu eens bij neer dat jullie tot de minderheid behoren.
    Steek deze energie liever in het constructief meedenken over de nieuwe randweg, ipv in deze zielige cartoons en in het continu bashen van het CDA!

    • Is er een referendum geweest hier over ?
      waaruit blijkt dat men voor of tegen de randweg is ?
      zover ik weet niet .
      We leven in een democratie , nou laat dat referendum maar komen dan.
      eens kijken wie bij de minderheid behoren dan !!

  4. Het belang van de burgers van Nederweert staat duidelijk niet voorop!
    Dit heeft al zoveel geld gekost dat men eigenlijk niet meer terug kan.
    Ergens zit er een wormpje onder het gras.
    De tijd zal het leren.

  5. We missen nog het plaatje wat niet geplaatst mocht worden van het poppentheater raadhuisplein, censuur ten top. Het plaatje “bestuurlijke boefjes” is verplicht aangepast , anders werd deze niet geplaatst , en deze tekst raakt nog eens alles dubbel zo hard zoals het hele gebeuren van de randweg tot stand is gekomen. Ik zal hem nog even met hoofdletters plaatsen voor onze voorstanders ” WITTE BOORDEN CRIMINALITEIT EN SCHIJNDEMOCRATIE “. Helaas kan ik het plaatje hier niet plaatsen maar ook het weekblad van Nederweert staat onder censuur van het poppenkast theater.
    Den Onkel van Mackus en John , jullie hebben dezelfde plank voor jullie hoofd. JAN heeft hiermee niets van doen, dus laat hun er buiten. Ron heeft gelijk, wij hebben niet voor of tegen een randweg kunnen stemmen, waarom ? omdat tijdens de verkiezingen de partijen geen verkiezingsitem mochten maken van de randweg.
    Een misselijkmakend zooitje, meer kan ik er niet van zeggen. De cartoons geven het allemaal nog eens mooi en duidelijk weer, het is zoals het is. Bart en Marja F , bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om dit nog eens in beeld te brengen. De ezels die het nu nog niet begrijpen , willen het niet begrijpen en hebben een dikke harde plank voor hun kop. Dus weg met die plannen voor een randweg.

  6. Betekenis Democratie “We laten het volk geloven dat ze wat in te brengen hebben “

  7. John, het gaat niet altijd om wat de meerderheid wil, anders zou groepsverkrachting een legitieme bezigheid worden…

    • Wel bij de feiten blijven Gijs. Het gaat om “groeps”verkrachting en dat is dan een specifieke groep. Gelukkig “bepaalt” een grotere groep of deze specifieke groep een juiste beslissing/daad neemt of niet. Het circus Randweg is niets anders. Er vindt een “groeps” heisa plaats met als dieptepunt deze cartoons.
      Het gaat erom wat voor de meerderheid goed is! Dat er mensen zijn die verantwoordelijkheid nemen en beslissingen durven te nemen is een compliment waard! Deze cartoons zijn geen compliment waard, omdat het Inhoudelijk kort door de bocht is en puur gaat om stemmingsmakerij. het zorgt er zeker niet voor om inhoudelijk goed te kunnen bepalen of de Randweg wel of niet goed is voor de “meerderheid”

    • Mooie vergelijking, met groepsverkrachting, als dat jouw eerste gedachten is om te vergelijken hou ik mijn hart vast , en is meteen duidelijk wat voor vlees wij in de kuip hebben.

  8. Ik vind de cartoons ook maar stemmingmakerij. De tegenstanders laten zich hier van de slechte kant zien. bah!! Ik denk dat ze nog zullen schrikken als er een referendum wordt gehouden….

    • Van de week hadden we vergadering in St.Joseph van de vrijwilligers.
      Een deskundige gaf text en uitleg over brandveiligheid.
      En hij vond het erg druk op de N266 en waar hij zich het meeste zorgen over maakte was over de tankwagens en bulkwagens die over de N266 rijden.
      Want hij zei wat als die door de remmen heen gaan wat dan?
      En de deskundige was geen Nederweertenaar.
      En ik ben altijd neutraal geweest betreft de randweg maar door de opmerking van de deskundige die verder met de randweg niks te maken heeft verder ben ik opgeschoven naar het kamp van de voorstanders.

    • Helaas zijn er meer mensen welke het belang van de randweg niet inzien, alle verkeer gaat inclusief tankwagens etc. nog steeds midden door ons mooie dorp.
      Het is wel van groot belang dat deze weg ook ons, Nederweertenaren, dient en dus niet alle verkeer afsluit en het bereiken van het centrum moeilijk wordt.
      Dan helpt het omzetten van eenrichtingsverkeer, noodzakelijk, ook niet meer.
      Het is vaak zo dat buitenstaanders dingen zien welke “wij” niet willen zien.

    • Beste Vrijwilliger bij st.Joseph,

      Wat als die vrachtauto(s) aan de andere kant van het dorp door de remmen gaan? Ik meen me te herinneren dat ze die nieuwe randweg vlak langs bestaande woningen willen aanleggen. Is dit dan niet een gevalletje “probleem verleggen”? Fijnstof idem dito.

      Als ze een randweg willen aanleggen, doe het dan goed en zorg dat er zo min mogelijk mensen last van hebben.

      En gezien het feit dat ALLE partijen hadden besloten om van dit hele gebeuren geen verkiezingsitem te maken kunnen we inderdaad niet spreken van een democratisch genomen besluit.

    • Vrijwilliger,

      De kans dat heden ten dagen een tankauto of Bulkauto door zijn remmen gaat is zo goed als nihil geworden. De hedendaagse techniek en auto’s zijn zo sterk verbeterd dat dit eigenlijk niet voor kan komen , en zeker niet op een rechte , vlakke weg. Deze auto’s worden ieder jaar verplicht technisch gekeurd anders mogen ze nog niet eens op de weg. Verder moet ik Rob in deze gelijk geven, als dat op de nieuwe weg zou gebeuren is dat het probleem verleggen en niet minder erg.
      Ik vraag mij af of deze zogenaamde deskundige wel een deskundige is , het lijkt meer een deskundige in bangmakerij , dat is wat politiek ook doet , als ze niet kunnen winnen mensen bang maken om hun vertrouwen te krijgen.

    • John deze deskundige is een expert op het gebied van brandveiligheid en hij woont niet in Nederweert maar ver hier vandaan in Brabant en hij weet helemaal niets over de randweg want hij heeft het totaal niet over de randweg gehad
      Hij kaartte alleen dat probleem aan dat het met die bulkwagens zou kunnen gebeuren.
      En wat jij doet is niet netjes jij zet daar een deskundige weg als een charlatan alleen omdat hij bepaalde dingen zegt die jou niet aanstaan
      En wat die vrachtwagens betreft om de hoeveel tijd lees je dat er weer een dwars over een weg ligt
      Hoe goed de techniek ook is menselijke fouten kunnen niet voorkomen worden

    • Ik schrik eerder van een B&W die er alles aan doet om het er door te drukken , en de burgers in de kou laat staan.
      De cartoons vertellen iets , hoeveel mensen over hun denken.
      Als er dan een randweg zou moeten komen dan wel een goede , en niet een uitgeklede verzie zoals nu.
      Het draait allemaal om geld , geld wat er niet is voor een goede randweg.
      Zij willen zelfs BV de hondenbelasting verhogen om meer geld bij elkaar te krijgen voor de gezamenlijke pot.
      B&W weet heel goed dat er niet genoeg draagvlak is voor de randweg .
      Anders was er al lang een referendum geweest.
      En hadden zij het ook niet buiten de verkiezingen gehouden.
      Er zit een wormpje onder het gras , en die komt een x tevoorschijn.

  9. Een wormpje onder het gras?
    Er zit een hele grote worm onder het gras en als die er onderuit komt piepen de ja stemmers het hardst.

    • Dat wormpje zit niet alleen onder de randweg , maar op meer plaatsen!!
      en niet alleen de ja stemmers piepen straks , ook de rest van nederweert.
      theorie en pratijk

  10. Voor de randweg wat is het verschil of dit op de bestaande weg gebeurd of op de nieuwe randweg waar de weg op plaatsen nog zeker zo dicht langs de huizen loopt als op de huidige weg?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie