Skip to content

Bouw hotel in Nederweert start in 2016

Redactie
27 november 2015 | 14:03

Advertentie

Hotel-sign741In de eerste helft van 2016 start Het Rosvelt Onroerende Zaken B.V. met de bouw van het al langer geplande hotel op de locatie in het kwadrant Randweg-West in Nederweert. In de afgelopen jaren verrezen hier al een casino, een bowlingcentrum en een fastfoodrestaurant. Binnenkort gaan ook de deuren open van een wereldrestaurant dat plaats biedt aan 500 bezoekers. De gemeente Nederweert is verheugd met de komst van het nieuwe hotel op deze leisure locatie.

Bouw van hotel in Nederweert start in 2016

Tussen de gemeente Weert en Nederweert is er in 2006 een convenant gesloten over de bouw van dit hotel. Echter door de economische recessie heeft de bouw vertraging opgelopen. De wethouder van Nederweert is al die tijd in gesprek gebleven met de ontwikkelaar. Inmiddels zijn er twee nieuwe plannen voor hotels herrezen in Weert. Eén aan de andere kant van de A2 op industrieterrein Kamperhoek en één bij de Stadsbrug in Weert. Het lijkt erop dat de bouw nu, misschien wel onder druk van deze initiatieven, daadwerkelijk gestart gaat worden.

Op basis van deze afspraken heeft Het Rosvelt Onroerende Zaken B.V. grond verworven in het kwadrant Randweg-West om er een hotel te vestigen. Planologisch zijn hiervoor alle procedures doorlopen en in 2011 is door de gemeente Nederweert een bouwvergunning verleend voor de realisatie van het hotel inclusief andere leisure functies. In 2012 werd bekend gemaakt dat de bouw in 2013 zou starten.  Vorig jaar werd in september bekendgemaakt dat de bouw in 2015 zou starten.

De gemeente Nederweert is verheugd dat in navolging van de al gerealiseerde leisure functies eindelijk gestart kan gaan worden met de bouw van het hotel. De regio heeft behoefte aan de uitbreiding van hotelcapaciteit. Deze extra capaciteit was enkele jaren geleden al gepland in Nederweert, maar vanwege marktomstandigheden kon niet eerder worden overgegaan tot realisatie.

Advertentie

3 Reacties

  1. Dan zal in 2016 wel gemeld worden dat de bouw in 2017 start.
    Ga er maar van uit dat dit hotel er nooit komt.
    Ze roepen al jaren dat ze beginnen te bouwen maar er gebeurt niks.
    Dat er nog mensen rondlopen in het gemeentehuis van Nederweert die dit geloven is niet normaal.
    Laat van der Valk maar bouwen aan de andere kant van het viaduct.

  2. In 2016 zouden ze al starten ……….
    Toch niet zo gek, dat Weert werk maakt om VanDerValk binnen te hengelen ?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie