Skip to content

Citaverde Nederweert zet zich in voor Serious Request

Redactie
25 november 2015 | 18:23

Advertentie

Foto behorend bij persbericht Serious Request CITAVERDE College NederweertLeerlingen van Citaverde College Nederweert zijn gestart met actie voeren voor Serious Request met het thema “keep them going“. Tijdens de projectmiddagen in klas 2 bereiden leerlingen ludieke acties voor om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel van dit jaar. Leerlingen die met hun idee het meeste geld ophalen worden beloond met een trip naar Heerlen. Ze zullen aanwezig zijn bij de opening van het glazen huis op 18 december en het totaal bedrag overhandigen.

Citaverde Nederweert zet zich in voor Serious Request

In de projectmiddag wordt elke week tot aan 17 december gewerkt om het idee vorm te geven, geld in te zamelen en de presentatie van het uitgewerkte idee voor te bereiden. Enerzijds geeft het leerlingen de mogelijkheid om iets te betekenen voor hun mede leeftijdgenoten in landen met oorlog Anderzijds is het een leerproces voor hen, waarmee ze in hun vervolgopleiding en latere beroepssituatie voordeel kunnen hebben.

Afgelopen week kregen de leerlingen uitvoerige informatie van een medewerker van het Rode Kruis. Aandachtig en met veel interesse luisterden ze naar het verhaal en keken ze belangstellend naar de filmpjes van leeftijdgenoten in oorlogsgebieden. De medewerker van het Rode kruis : “Deze jongeren zijn echt het slachtoffer van een stille ramp. Vaak worden zij vergeten. Bijna 50 miljoen kinderen en jongeren kunnen op dit moment als gevolg van oorlog of conflict niet (regelmatig) naar school of een beroepstraining volgen. In plaats daarvan zijn jongeren en kinderen in conflictgebied bezig met overleven“. Om deze redenen komen de leerlingen van het CITAVERDE College in actie!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie