Skip to content

Groot onderhoud aan Parallelweg en Graafschap Hornelaan

Redactie
4 oktober 2015 | 11:20

Advertentie

Eind wegafsluitingZowel aan de Parallelweg als aan de Graafschap Hornelaan moet groot onderhoud worden uitgevoerd. Dat gebeurt begin oktober. Daarvoor worden beide wegen tijdens de werkzaamheden voor een deel afgesloten.

Parallelweg
Vorig jaar heeft de gemeente Weert het Stationsplein opnieuw ingericht. Toen was al voorzien om het jaar daarna op de Parallelweg groot onderhoud aan de verhardingen uit te voeren. Ook worden op de Parallelweg rode fietssuggestiestroken aangelegd.

De Parallelweg wordt daarvoor op 4 om 07:00 uur en 6 oktober 00:00 uur tussen de Straevenweg en de Driesveldlaan volledig afgesloten. Dit gebeurt echter gefaseerd met een splitsing bij de ingang van het P&R terrein, zodat dit terrein altijd toegankelijk is. Enerzijds via de Basculeweg en Straevenweg, anderzijds via de Ringbaan West, Louis Regoutstraat en stationstunnel. De juiste omleidingsroute staat met borden aangegeven.

Graafschap Hornelaan
De Graafschap Hornelaan is een belangrijke verkeersader in het wegennet van Weert. Daarom is het belangrijk tijdig groot onderhoud aan de verhardingen uit te voeren. Daarnaast worden de bestaande rode fietssuggestiestroken omgevormd naar fietsstroken en worden verbreed. Hierdoor mag er niet meer op geparkeerd worden, is er meer ruimte en is het veiliger voor de fietsers.

Om deze werkzaamheden mogelijk te maken wordt de Graafschap Hornelaan op 6, 7, 8 en 9 oktober tussen de Roermondseweg en de Franciscuslaan volledig afgesloten. Die afsluiting vindt gefaseerd plaats met een splitsing bij de ingang van het parkeerterrein van het St. Jans Gasthuis. Zo is het parkeerterrein en dus ook het ziekenhuis altijd toegankelijk. De juiste omleidingsroute wordt tijdens de werkzaamheden vanuit alle richtingen met borden aangegeven.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie