Skip to content

Maarten van der Weijden te gast bij eerste Samenloop voor Hoop

Glendi
1 oktober 2015 | 19:06

Advertentie

Maarten van der Weijden Samenloop voor Hoop WeertOp zaterdag 10 en zondag 11 oktober wordt de eerste editie van de Samenloop voor Hoop in Weert gehouden. Deze zou eerst in juli plaatsvinden, maar een hittegolf gooide destijds roet in het eten.

Als ambassadeurs zijn Kelly Weekers en burgemeester Jos Heijmans actief betrokken bij het programma. Ook oud-tennisser en Weertenaar Sjeng Schalken heeft in de aanloop naar het event diverse optredens als ambassadeur voor zijn rekening genomen.

Op zaterdag 10 oktober komt er nog een bijzondere gast naar Weert, namelijk Olympisch kampioen Open Water Zwemmen Maarten van der Weijden. Maarten weet als geen ander wat de survivors, mensen die ooit de diagnose kanker hebben gehad, meemaken. Hij is er zelf eentje. Met een enorme wilskracht, een dosis geluk en doorzettingsvermogen heeft hij na de behandeling zijn Olympische medaille in 2008 gewonnen. Maarten zet zich al jaren in als vrijwilliger voor KWF Kankerbestrijding en SamenLoop voor Hoop.

Samenloop voor Hoop Weert

De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs durend evenement waarbij geld wordt ingezameld voor KWF kankeronderzoek. Daarnaast gaat 10% naar een lokaal doel, in Weert is dat het Toon Hermans Huis Weert. Er wordt gewandeld en hard gelopen door 39 teams, variërend van 15 tot 100 personen. Per team is er gedurende de 24 uur altijd minimaal 1 persoon op de baan. Er lopen zowel kinderen als volwassenen mee.

Advertentie

2 Reacties

    • Wat een opmerking, ik loop mee, met een team, en vind dit een leuke onderbreking van 24 uur wandelen.
      Wat doe jij, oh ja, stomme opmerkingen plaatsen.
      Maar ja, de beste stuurlui staan aan wal.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie