Skip to content

Bouwleerlingen werken mee aan verbouwing gemeentehuis

Redactie
22 september 2015 | 11:30

Advertentie

Bouwleerling Dany 1.jpgEen plek om je vak te leren. Zodat je later meer kans hebt op een betaalde baan in de bouw. Die plek is nu de hal van het gemeentehuis waar bouwleerlingen hard meewerken aan de verbouwing. Bouwbedrijf Wijen die de bouwwerkzaamheden uitvoert, heeft een aantal leerwerkplaatsen beschikbaar gesteld.

Bouwleerlingen

Via social return is aan de opdrachtnemers de verplichting opgelegd om een sociale tegenprestatie te leveren. De gemeente Nederweert gaat bij eigen werkzaamheden én bij werkzaamheden die worden uitbesteed, mensen helpen bij het vinden van een baan. Opdrachtnemers worden verplicht om een vast percentage van de opdrachtsom in te zetten voor werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ook het bieden van leer-/werkplekken, trainingen of opleidingen behoren tot de mogelijkheden. Op die manier willen we ook bijdragen aan het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid van partijen.

Mooi om ervaring op te doen
Het is belangrijk dat de bouwsector wordt versterkt met nieuwe vakmensen, omdat er door de vergrijzing en ontgroening een tekort aan vakmensen ontstaat in de toekomst. Leerling Dany is blij met zijn werkplek: “Ik vind het fijn dat ik met bouwbedrijf Wijen kan werken aan iets moois en zo ervaring kan opdoen”.

Behoud van vakmanschap
Ook wethouder Geraats is enthousiast over social return: “Behoud van vakmanschap is cruciaal voor een vitaal bedrijfsleven en de gemeente Nederweert levert hier graag een bijdrage aan!”

Bouwleerling Dany is blij met de kans om werkervaring op te doen.

Foto: gemeente Nederweert

Advertentie

4 Reacties

  1. Bouwbedrijf Wijen….doen jullie ook iets aan veiligheid voor de leerlingen? (zie foto)

    • Volgende keer wel een beetje opruimen voordat de foto wordt gemaakt, ziet er niet ongevaarlijk uit.
      Danny, geef je oren en ogen goed de kost, daar wordt je nooit stommer van, succes

    • De meeste kleine aannemers (ook die uit Nederweert) doen weinig tot niets aan veiligheid. Geld is belangrijker dan veilig werken.

  2. super leuk voor je dany hoop dat je er veel van leert


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie