Skip to content

Lucianne & Vivianne – Geef de warmte door!

Redactie
11 september 2015 | 10:27

Advertentie

Geef-warmte-doorOf je nu het nieuws kijkt op tv, de krant leest of alleen nieuwtjes volgt via social media; je kunt er niet meer omheen. Het behoeft geen verdere uitleg dat er op dit moment een hoop ellende is op veel plekken in de wereld. Stromen mensen laten alles achter op zoek naar een plek waar ze veilig zijn.
 Het AZC in Budel telt op dit moment 1500 asielzoekers, het grootste aantal ooit. Ook in Weert lijkt het erop dat er een AZC komt met 1000 asielzoekers.

Geef de warmte door!

De heftige en indringende foto’s die vorige week de wereld overgingen, maakten veel los. Oud-collega’s Lucianne Vondenhoff en Vivianne Neijnens, besloten daarop om samen een inzamelingsactie op te zetten. “We kunnen de (politieke) situatie in die landen niet met eigen kracht of wijsheid oplossen. We gaan ook niet over de beslissing of de vluchtelingen hier mogen blijven of niet. Zolang ze hier zitten te wachten of ze mogen blijven of terug moeten (danwel mogen/kunnen), willen we dat het wel menswaardig is. Met de herfst en de winter op komst , willen we iets concreets doen om ze letterlijk en figuurlijk niet in de kou te laten staan.

Wat kan ik doen?
Met de herfst en winter op komst is er vooral behoefte aan “winterspullen“: jassen, met name kinderjassen, sjaals, mutsen, etcetera. Maar ook andere warme kleding is welkom. Er is qua kleding vooral een tekort aan herenkleding in de kleinere maten. Er zullen binnenkort ook een aantal baby’s geboren worden. Voor de kraampakketjes zijn babymutsjes nog van harte welkom. En de vele kinderen die daar voorlopig wonen, gaan ook naar school. Een rugzakje voor de kinderen komt dus ook goed terecht.

Los van het doneren van goederen is er ook sterk behoefte aan vrijwilligers die willen helpen sorteren. Wil jij hierin ook een rol hebben, neem dan contact op met Vicky Ikonomou via vickyikonomou@coa.nl.

Hoe gaat het inzamelen in zijn werk?
Op een aantal vaste tijden is het mogelijk om je spullen te doneren. In het gebouw van Het College aan de Parklaan 1a te Weert creëren we tijdelijk een verzamelpunt. Om het sorteren een stap sneller te laten verlopen, is het fijn als de kleding al per categorie bij elkaar gebundeld kan worden in een plastic zak of doos (herenbroeken, dames bovenkleding, kinderjassen etc). Schoenen svp ook aan elkaar bundelen. Elke dag gaat een busje naar het AZC om de ingezamelde spullen te doneren.

Op de Facebookpagina houden ze iedereen op de hoogte.

Geef de warmte door!
Lucianne Vondenhoff en Vivianne Neijnens

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie