Skip to content

Pater Johan Visser viert 50-jarig priesterjubileum

Redactie
7 september 2015 | 9:35

Advertentie

Pater Johan VisserDe Weerter missionaris pater Johan Visser werd op 29 juni 1964 tot priester gewijd. Op 29 juni 2014 vierde hij zijn 50-jarig priesterjubileum in Cambodja samen met zijn medebroeders, (oud) studenten en kinderen van het Don Bosco Kinder Fonds. Aangezien zijn familie en veel van zijn vrienden in Nederland wonen wordt er ook in Nederland aandacht besteed aan dit jubileum.

Pater Johan Visser viert 50-jarig priesterjubileum

Op zondag 13 september 2015 zal om 10.00 uur de Heilige Mis in de Sint Martinuskerk in Weert mede door pater Johan Visser worden opgedragen. Hierbij zal uiteraard ook aandacht zijn voor het gouden priesterjubileum van deze gerespecteerde missionaris. Het Groot Sint Martinuskoor zal deze feestelijke gelegenheid opluisteren met de Messe brève in C van Charles Gounod.

Pater Johan Visser is in 1933 in Sneek geboren maar heeft zijn jeugd in Weert doorgebracht. Hij wordt aangemerkt als Weerter Missionaris. Zijn familie woont in Weert en hij beschouwt Weert nog altijd als zijn uitvalsbasis in Nederland.

De jubilaris is Salesiaan van Don Bosco en vertrok in 1956 naar de missie, stichtte in totaal zo’n 17 scholen, waaronder grote technische scholen in Bangkok, Phnom Penh, Kep en Sihanoukville. Dit alles volgens wat sommigen zijn gaan noemen de succesformule van Don Bosco, de stichter van de Salesianen: Richt je op arme, kansloze jeugd; geef hen goed en degelijk onderwijs zodat ze een vak leren waarmee ze in de wereld vooruit kunnen en zo zelf in hun onderhoud kunnen voorzien. Zo raken ze uit de spiraal van ellende en armoede en kunnen gelukkige mensen worden.  De scholen die pater Johan Visser stichtte en waarvan hij ook enige tijd rector was zijn allen uitgegroeid tot volwaardige opleidingen op MTS niveau. Er zijn jaarlijks tien keer zoveel aanmeldingen dan plaatsen, want, zo weet men, als je bij Don Bosco op school hebt gezeten, heb je direct een baan en ligt de wereld voor je open. Momenteel leidt Johan Visser de Don Bosco Technical School in Sihanoukville met 520 studenten, waarvan 120 meisjes.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie