Skip to content

Consumentenonderzoek naar gewenste structuur centrum Nederweert

Redactie
27 juli 2015 | 16:11

Advertentie

KerkstraatAls inwoner van de gemeente Nederweert kun je op dit moment benaderd worden in het kader van een onderzoek naar de gewenste structuur van het (winkel)centrum van Nederweert. Een onderdeel hiervan is het houden van een consumentenonderzoek onder burgers. Het doel is te komen tot een detailhandelsvisie. Word je niet gebeld? Dan kun je toch meedoen. Want ze horen graag hoe je over het centrum denkt!

Op dinsdag 16 juni besloot de gemeenteraad om een nieuwe toekomstbestendige detailhandelsvisie op te laten stellen voor het centrum en om dit te doen in afstemming met alle belanghebbenden.

Informatieavond en onderzoek
Op woensdag 15 juli vond een eerste informatieavond plaats voor ondernemers, belanghebbenden en belangstellenden. Tijdens de bijeenkomst is een presentatie gehouden. Een ander onderdeel in het proces vormt de mening en het gedrag van de consument. Deze mening peilen ze o.a. door middel van een consumentenonderzoek.

[pdf issuu_pdf_id=”150727140751-cf2427a309e9409aa5b850d67248899a” width=”640″ height=”480″ layout=”2″ bgcolor=”FFFFFF” allow_full_screen_=”1″ flip_timelaps=”6000″ ]

Telefonisch benadering
Onderzoeksbureau BRO dat de visie opstelt in opdracht van de gemeente, heeft bureau Markteffect ingezet om het consumentenonderzoek uit te voeren. Aan circa 400 huishoudens in Nederweert zullen vragen worden voorgelegd over het koopgedrag en de beoordeling van het centrum van Nederweert. Hiervoor kunnen inwoners t/m medio augustus telefonisch benaderd worden. Deze benadering vindt steekproefsgewijs plaats.

Zoveel mogelijk deelnemers
De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk burgers aan het onderzoek meewerken, zodat ze een goed beeld krijgen van de behoeften van consumenten. Het bureau kan de inwoners die gebeld worden om een e-mailadres vragen. Dit adres wordt uitsluitend gebruikt om een digitale enquête toe te zenden. De resultaten van het onderzoek worden eind dit jaar bekendgemaakt door de gemeente Nederweert.

Iedereen kan aan het onderzoek deelnemen. Invullen kan t/m donderdag 13 augustus. Doe hier mee aan het consumentenonderzoek.

Advertentie

12 Reacties

  1. Net de enquête ingevuld, ben benieuwd of men na dit onderzoek het eenrichtingsverkeer zal terug draaien………….

  2. Yep helemaal mee eens heb ze ook net i ngevuld
    ben benieuwd.

  3. De eenrichtingsverkeer zal niet terug gedraaid worden.
    deze zijn ingericht als eenrichtingsverkeer .
    wil men dat veranderen dan zal alles opnieuw moeten.
    En daar is geen geld voor , dat moet naar de nieuwe randweg?

  4. Handig een onderzoek uitvoeren tijdens vakantie….!?

  5. Eind dit jaar zegt de gemeente we hebben de inwoners gevraagd wat ze willen MAAR WIJ DOEN TOCH WAT WIJ WILLEN .zo werkt dat !!!!

  6. Sjonge jonge.
    Zelf als er de mogelijkheid wordt geboden mee te denken door de gemeente, lees ik niets dan negatieve berichten. Ga er zelf maar eens aan staan, keuzes maken die nooit voor iedereen goed uitpakken.
    De beste stuurlui staan ook in dit geval weer aan wal…………..

  7. Inderdaad Henry. Wat een negatieve zooi! Altijd maar weer iets verzinnen waarom het fout is! Elke keuze heeft nu eenmaal bepaalde nadelige gevolgen.
    Het onderzoek duurt zeker een maand als ik het goed begrijp. De meeste zullen niet 4 weken op vakantie zijn en het positieve is, dat de meeste alle tijd en rust hebben om rustig mee te werken aan zo’n onderzoek! Anders hoor je alleen maar, sorry geen tijd, te druk!
    Eenrichtingsverkeer zal nu wel aangepakt gaan worden. Lijkt me sterk dat deze conclusie niet uit het onderzoek komt.

    • Helemaal met je eens…..eenrichtingsverkeer moet echt aangepakt worden…terug naar af zou ik zeggen. En het zou bijzonder fijn zijn als één ieder de moeite neemt om mee te werken aan het onderzoek.Formulier digitaal invullen…makkelijker kan het niet. Kost ongeveer 10 minuten van je tijd. Alleen dan wordt duidelijk wat de burger/consument daadwerkelijk van het centrum van Nederweert vindt en hoe zijn of haar koopgedrag is. Kortom…..doe mee….en laat je stem horen…..niet geschoten is altijd mis…….toch!

  8. Als er nou ook nog n zeer DRUKKE randweg gaat komen,missen wij op deze tekening toch zeker n degelijke/hoge geluidswal!! Is hier überhaupt wel rekening mee gehouden??? En zoals Maarten al zei,….1 initiatief nemer UIT de BUURT, gaat hij ook alles bijhouden?????? En eerlijk…. 25 belangstellenden….zegt dit niet genoeg??

    • Dit staat bij verkeerde item , moet bij beleef-ontmoet-doepark staan sorry

  9. Toen fons nog burgervader was kwamen ze met de slogan Nederweert je kunt er mooi niet omheen.Nu met al die stadse veranderingen van eenrichting verkeers regels moeten wij vanuit Budschop er wel omheen(hoort dit ook bij een Nederweert) om in het centrum te komen,we wachten vol spanning af………………

  10. Telkens als ik over de Jumbo parkeerplaats rijd, hoef ik hier helemaal niet te parkeren. Ben ik nou zo dom, of kan het vaak niet anders………….? Oh ja, die verkeersdrempel bij Expert, of ligt dat aan mijn auto……….?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie